[Exam] Web Fundamentals - 29.10 / 02.11 - впечатления?
Здравейте, колеги!
Вече приключиха изпитите и мисля, че не е проблем да споделим мненията си относно курса.
На мен лично не ми харесва да пресмятам margin-и и pading-и и като цяло нямах огромно желание да правя 4 сайта на изпита... Единственото, което ми даде стимул, беше условието "pixel-perfect is not required", което, според мене, е противоположно на "100% accuracy is required" в домашните. Не ми се налагаше да изрязвам картинки, с цел да изчисля точната ширина/височина... Бяха ни дадени font-овете, без да се налага да ровя и да търся. Доста по-приятно беше и по-лесно.
Аз се явих на 02.11. Тук са моите решения.
На 1ва задача стилизацията ми е доста оскъдна. Малко ме затрудни оформянето на таблицата. Реших, че е най-добре да използвам figure с figurecaption да картинките. Изглежда ми семантично :D
2рият проблем изискваше повече семантика и повече CSS. Доста работа имаше и пак не успях да го накарам да изглежда както трябва. Уж сложих дадените font-ове, но се различаваше от тези на дадените снимки.
3та задача ми се стори, че е най-лесна откъм HTML-a. Като компенсация повече стилизация... И все пак нищо особено.
4та задача като че ли беше най-лесната. В условието ни дадоха възможност да променяме HTML-a, но на мен не ми се наложи. Нито bootstrap използвах. Единствено трябваше да изтрия няколко min-width-a и да добавя още няколко property-та. Media query-тата са ми доста оскъдни, но май вършат някаква работа.
Като цяло мисля, че домашните бяха по-трудни от задачите на изпитите.
PS: (без да искам) дочух от някои колеги, че на тях също им е бил скучен курса. Предполагам причината е същата - няма толкова разнообразие.