Мисли за продължаващото ми обучение
Привет, колеги,
искам да споделя в какъв етап от обучението си съм в момента и бих желал да получа малко по-информиран избор на къде да продължа.
До момента съм завършил Java Fundamentals (ООП-тата) и Java DB. Сега ще започват модулите Java Web и JS Core (който не съм карал). В дилема съм дали да запиша Web или JS Core. Моите мисли са да оставя Web-a за Септември месец, а сега да запиша JS Core и лятото - Front end модула.
Не съм от най-най-бързо учещите студенти, като се има и на предвид, че съм онлайн, и се чудя дали ще имам проблеми в Web-a без JS и Front end, ако реша да приключвам с тежките модули. Също така планирам да започна да идвам присъствено, което предполагам ще засили доста обучението ми.
Блаогдаря и весело посрещане на новата година!
кое му е трудното на front-end-a? не че се заяждам, просто егати 1 грид и толкова, другото е време нерви и търсене да нагласиш првилно css или боострап-а,
Просто,не е за всеки аз една линия права не мога да нарисувам те искат да правя красиви неща,струва си да се задълбае ако искаш да правиш дизайн и тн, но реално в всяка фирма си имат хора за тея неща дето колкото и да задълбаеш ще са пъти по-добри,толкова да оформиш нещата и те да доидат да направят магия за 5 мин с 10 други класа и да изглежда мега яко е ок. Не мисля че от full stack се очаква да е и front end магъосник. Ти ако си навържеш нещата правилно другото е лесно,покрай курсовата ми се наложи доста да се занимавам,не е сложно или трудно иска се много търсене,и понякога отделните неща взаимодестват по странен начин и ти късат нервите.
Но да зависи с какво му се занимава.
В Web модулите няма как да се избяга от HTML/CSS, JS също може да е от полза.
CSS не се изчерпва с grid, а и ти сам сподели, че си вложил доста нерви и време в търсене по фронтенда, докато си правиш проекта. Представи си колко повече щеше да направиш по бекенд частта, ако беше вложил това време и усилия там.
Backend-a ми е огромен,избухнах така или иначе api contolers filters middewares ajax js 8 contollers 30 views components partial views unit и integration test и тн. Аз си избухнах доволно и пробвах доста неща. Все пак съм вложил 300+часа.
А boostrap както казах винаги ще ми е проблем , не е за всеки,просто има извратина логика и ако не можеш да виждаш нещата в перспектива си до едно ниво. Е аз ги хвърлих тея нерви но го научих до нивото което мога. Не се оплаквам,напротив. Просто да си добър front end се искат умения който не всеки има.