Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
velkov.ivailo avatar velkov.ivailo 16 Точки

[Techical Issue] JS OOP - Webstorm JS Debug

Здравейте! 

Някой може ли да ми обясни как да си настроя webstorm дебъгера да работи по подобен начин като на Наков когато решава първата подготовка за изпит. Искам да мога да подам входни данни и да обхождам стъпка по стъпка. Вече втори ден го мъча, но не успявам да го направа.

Благодаря.

Тагове:
3
JavaScript Advanced 10/11/2014 10:15:48
sportsman avatar sportsman 137 Точки

И аз имам проблем с дебъгването на JS в Webstorm и не знам как да го разреша. Препоръчвам ти да направиш така както аз направих. Свали си Visual Studio 2013, ако случайно използваш по-стара версия, инсталирай си nodejs, след това nodejs tools for VS 2013, направи си настройките за дебъгера и пиши там(във VS 2013) на JavaScript. Така ще имаш работещ дебъгер. Успех!

2
10/11/2014 04:38:37
gngeorgiev avatar gngeorgiev 90 Точки

Защо просто не ползвате Chrome Developer Tools a.k.a браузъра Chrome, като повечето хора?


Ако ще дебъгвате NodeJS си свалете node-inspector - https://github.com/node-inspector/node-inspector

1
10/11/2014 13:39:24
velkov.ivailo avatar velkov.ivailo 16 Точки

Когато си отворя JS файлът през Chrome Dev Tools и използвам конзолата за някакви input данни ми изписва 'SyntaxError: Unexpected identifier'. Може ли да разясниш как да дебъгна solution-а на примерната задача за изпит през Chrome Dev Tools ?

1
gngeorgiev avatar gngeorgiev 90 Точки

Най-простото е да си направиш един .html файл, който ще ти зареди .js файла и ще ти позволи да си го дебъгваш като си отвориш html-а в браузъра.

Другия начин е да свалиш node-inspector и от терминала(конзолата) да си екзекютнеш директно .js файла - 

`$ node-debug file.js`

Това ще ти отвори прозорец в хром, но там си в NodeJS среда.

 

П.С. Unexpected Identified е грешка в синтаксиса, следователно ти си я допуснал, виж къде е и си я оправи. Хром е достатъчно добър да те опъти.

1
10/11/2014 14:22:22
velkov.ivailo avatar velkov.ivailo 16 Точки

Когато го отворя през Node-Inspector или през Chrome dev tools и въведа в конзолата 'create House houseBankya 206 Bankya true 3', както ни е дадено в input-a си ми казва 'SyntaxError: Unexpected identifier'. Може ли да ми разясниш къде точно да подам входните данни ?

 

0