Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

[Technical issue] JavaScript Basics - Проблем с отпечатването на output-а на конзолата

Здравейте колеги. Първо се извинявам за глупавият въпрос. Започнах да решавам изпита от второто домашно. Обаче имам проблем, явно просто не съм дорaзбрал нещо. Какво трябва да направя за да ми излезе резултата от задачата. Въвеждам input-a и то повече от няколко пъти но няма output. Използвам Visual Studio и NTVS, това е и кода. Става въпрос за тази задача.

Тагове:
0
JavaScript Fundamentals 09/11/2014 22:11:10
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Мисля че при задачите от изпитите по javascript, идеята е да създадеш функция solve(args), където args ти е input-а и в същата стойност да return-еш резултата, който си изкарал.

0
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Благодаря за бързият отговор. Кода който съм споделил по горе е от авторското решение на задачата. Надявам се все пак да има начин, по който да си тестваме инпута и аутпута от конзолата на Node.js.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Изиквай си функцията като и подадеш аргументите /input-a/ като масив и така тествай резултата в конзолата. След това разбира се като качваш кода в judge изтривай извикването на функцията.

За останалото Михайлов е прав - целия ти код, който ще качваш в judge трябва да е в една единствена функция /без значение как ще я кръстиш/, която приема като вход масив, и трябва да върнеш /return/ резултата от функцията като стринг, или да го логнеш на конзолата.

0
09/11/2014 23:00:53
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Само да добавя, че изрично е казано, че Judge подава входните данни на първата функция, която намери. Т.е. целият код е една фукция и вече вътре може да има други функции (което може да се види и от авторското решение между другото). 

За тестването, преди време ме открехнаха за сравнително лесен начин да си тествам програмите на JS. Декларирам си променлива, която е масив, и в нея слагам входните данни, които може също да са масиви. На една задача за домашно направих масив от масиви от масиви за целта, може да погледнете линка по-долу за какво става въпрос. Идеята е да се пусне един цикъл по въпросния масив и на всяка стъпка да се вика функцията, като й се подава съответния елемент.

Ето например как съм подходил към 5-та задача от 3-тото домашно (направил съм го с for-in, но може да се ползва и forEach) - КОД.

0