Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
radybt avatar radybt 9 Точки

Започване на работа с текущи знания.

Здравейте, искам да попитам хора с повече опит какви са ми шансовете да си намеря работа с текущите ми умения по програмиране, защото колкото и да ми се иска да продължа да уча, ми е много трудно да си плащам курсовете, тъй като доходите ми са много ограничени и едва го докарах до тук.

Докарах ги до C# DataBases Advanced (съответно и всички предни C# курсове), имам предишен опит с HTML5 и CSS3 и английският ми е доста добър (ако въобще е възможно да докуташ до тук без него).

Успехът ми в тех модула беше 3 (да, знам), причината за това беше, че просто се уплаших от многото технологии и буквално учих само C#-пската 3 дена преди изпита и си я направих. В последствие състезателният дух и мотивацията ми се върнаха и C# OOP, OOP Advanced и Базите са ми с много добър (5) и уверено мога да кажа, че разбирам преподавания материал в дълбочина.

Та всякакви съвети, препоръки и подобни са добре дошли, ако пък случайно някой може да предложи нещо също съм отворен. Въпреки, че специализирам в C# съм "широкоскроен" и не би било проблем да натисна някои други технологии.

Също така бих искал да попитам мога ли някак да си плащам само изпитите за да се явя на тях(на нови курсове) без да плащам и участвам в целия курс ?

Тагове:
0
Работа 26/01/2019 10:17:30
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1281 Точки

Въпрос на късмет е,може би стажант или много евтино платена junior позиция.

Това колко ги разбираш нещата е много относително.На интервютата винаги задават и неудобни и кофти въпроси и колкото и да  подготвен човек  се бърка.

Реално може да пробваш има достаъчно обяви като видиш какви въпроси тестове дават ще се ориентираш какво още ти трябва.

Но html css никои не го бърка,или интересува. Аз си намерих работа след c# web с готови работещи проекти е доста по-лесно,а имаш повече опит. Като гледам кавко си правил, ти unit tests само си виждал не си писал, различните design patterns сигурно само си ги чувал? Работа се почва има всякакви неща,дори наскоро гледах обява за technnical engineer искаха да се знае малко с# и басик web да реагираш на клиенти и тн проблеми. Има я още в jobs, те ми предложиха но получих junior dev oфертатa и им отказах,изглеждат ок.

Реално аз   бих казал след c# web там се научава адски много.Но колеги са си намирали работа и веднага след db. Но без пробване не става. Ако не друго интервютата и задачите ти показват,къде са ти пропуските и какво трябва да научиш допълниш в знанията си.

Има много позиций но и много кандидати,та да не е лесно,а колкото повече технологий знаеш и разбираш по-добре.

1
26/01/2019 10:51:55
k.sevov avatar k.sevov 1070 Точки

Започването на работа на този етап не бих казал, че е много вероятно, но е възможно и можеш да пробваш няколко интервюта. Зависи много от това доколко наистина разбираш материала досега в дълбочина както казваш, а и от всички други фактори в едно интервю освен директните знания (най-вече личностните качества и доколко можеш да ги покажеш на интервюто). Пусни някоя и друга кандидатура и ще се ориентираш по-добре къде се намираш в момента и на какво да наблегнеш през следващите месеци. В тази връзка искам да подчертая, че не е необходимо да караш (и да плащаш) курсове в Софтуни, за да продължиш да се развиваш. Имаш достъп до материалите от основната програма, така че можеш да си гледаш примерно C# Web и да си правиш домашни/проекти. Сертификатите така или иначе нямат особено значение, основното е какво знаеш и можеш. 

3
Ivan.Naydenov avatar Ivan.Naydenov 2 Точки

Здравей, 

Аз успях да си намеря работа точно след модула за базите. Започнах с уговорка за едномесечен стаж, при уговорката, че ако се справям ще ме задържат. Преди да започна работа си мислех, че сертификатите ще имат ключова роля в намирането на работа и положих доста усилия за пълен отличен успех. Получи се, но най-голямата полза, поне за мен, беше че ми дадоха необходимото самочувствие. Не се гледат много или поне не и на местата, на които съм ходил за интервю. Знания. Това искат. Интервютата са дълги, подробни, много теория, често и писане на код. В момента на пазара има глад, но той не е за стажанти/junior-и, отново лично мнение. Ще трябва да се постараеш за да се откроиш от тълпата, но повярвай ми, после нещата се променят много бързо в положителна посока. Надявам се да съм бил полезен. 

1