While-Loop - Exercise, 05. Cake
Здравейте,
Имам следния проблем с въпросната задача.
Условието на задачата най-вероятно е или объркано, или недописано и поради тази причина на тест № 1 в judge дава грешен отговор.
В условието на задачата е казано - " Ще получите размерите на тортата (широчина и дължина – цели числа в интервала [1...1000]) и след това на всеки ред, до получаване на командата "STOP" или докато не свърши тортата, броят на парчетата, които гостите вземат от нея."
Момолих Деси (която впрочем също каза, че условието било объркано и е докладвано) да ми прати входа на въпросния тест и с изненада открих, че теста подава следните числа:
2
2
4
10
STOP
Очаквания изход за което е No more cake left! You need 10 pieces more.
Начи, аз че принципно немога да смятам - немога, ама ама две и две, винаги си е било 4 и съгласно условието, когато на третия ред се подаде 4, парчетата свършват и толкоз. От къде дойде това допълнително 10 от долу?!
Може ли някой да ми разясни правилното условие на въпросната задача за да мога да я реша правилно и евентуално да прати код на C# за нея?
И като втори под въпрос - същото нещо го пуснах и във Фейсбук групата и поста ми странно защо беше премахнат?!
Та защо махнахте този пост ми е мисълта?