Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
milevv avatar milevv 0 Точки

Контекст търсачка

Здравейте! От няколко дни се опитвам да се справя с една задача. Изгледах много видеа и изчетох доста, но при мен не се получават нещата. Някой може ли да ми даде идея как трябва да стане и какви команди е най-добре да използвам.  Ето и заданието https://imgur.com/qFBYji7
Благодаря предварително! smiley

0
C# Fundamentals
emo.999 avatar emo.999 398 Точки

Здравей,

Мисля, че би паснал един регекс за тази задача.

С проста стрингообработка - въртиш един цикъл докато текста съдържа думата и в края на цикъла я реплейсваш със празен стринг за да може на следващата итерация да продължи със следващото и  появяване, ако има такова. Взимаш индекса от който започва и от там итерираш наляво по текста докато не стигне 0 или стойността на N като изброяваш колко пъти се е завъртял цикъла и пазиш бройката в една променлива и ако не се е завъртял N пъти взимаш остатъка. След това итерираш с друг цикъл надясно по текста като пак си правиш променлива и към нея добавяш остатъка от предишната, ако има такъв.. Започваш от индекса, от който започва думата до индекса + N + дължината на думата или докато не достигнеш края на текста. И при двата цикъла наляво и надясно събираш символите и ги пазиш в един стринг, който принтираш на края на цикъла.

Стана мазало😁

Но предполагам, че след като си си играл толкова много си стигнал до някакво подобно решение и разбираш какво имам предвид. Може да споделиш своето решение да го разгледам.

0
12/02/2019 15:36:13
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1225 Точки

Regex? Глупости. Просто приема текста като масив от стрингове,и проверява дали съдържа ключа с един string contains. Ако го има после е проста аритметика да вземе substringa който му трябва по условие. С регекс само го ще го ноправи по сложно. И после принтира верните редове който е взел и толкова. 1 цикъл една bool проверка и една две проверки за substring-a му трябват.

0
emo.999 avatar emo.999 398 Точки

Ок. Ние с регекса сме гъсти. За това няма проблеми. 😁

А решението ти звучи наистина много лесно на теория. Би ми било интересно да го видя и на практика.

1