Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
havanalocaasa avatar havanalocaasa 7 Точки

Проблем с лаптопа ми.

Здравейте, имам следния проблем с лаптопа ми. Вечер примерно, преди да легна му давам Shutdown, но на сутринта като се събудя лаптопа е пуснат и когато го отворя дирекно ми излиза екрана, в който трябва да си въведа паролата. Някои знае ли как може да го оправя, когато си го загася и след това да си го пускам от копчето, а не да е пуснат вече :D ? Мерси предварително!

Тагове:
0
Общи приказки
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Здравй!

Това може лесно да се оправи, просто влез в Control Panel > Power Options >System Settings и отдоло на Shutdown settings махни тикчето на Turn on fast startup и готово.Мисля че е някакв бъг на Windows 8.1 защото и при мене беше така.И аз имах този проблем когато слоших ъпдеита от 8 > 8.1.Успех :)

0
18/11/2014 16:17:55
havanalocaasa avatar havanalocaasa 7 Точки

Работата е че съм с Windows 7

0
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Пробва ли варианта които ти казах.Ако не стане ще мислим от какво друго може да е.

0
havanalocaasa avatar havanalocaasa 7 Точки

Не мога да намеря Sysmte settings в Power Options... :(

0
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Отстрани избери Chooce what the power bottons do. След това Change settings that are currently unavailable и вече изключи опцията от доло.

0
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

До колкото разбирам, се изключва нормално(не отива в sleep или hibernate рeжими) и се включва сам. Така ли да разбирам ситуацията ?

0
18/11/2014 19:13:40
havanalocaasa avatar havanalocaasa 7 Точки

Да, точно така. Четох в интернет вчера, че един си решава проблема като дефрегментира диска си. Ако ти имааш някаквко решение, ще се радвам да споделиш.

0
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Дефрагментирането няма нищо общо.

Ако имаш включен интернет кабел в лан картата го извади, другото което мога да те посъветвам е ако ъпдейтите на windows-a са включени на автоматично, ги изключи и да видим дали тази вечер ще спи нормално компютъра. Windows 7 има една опция да проверява за ъпдейти в 3:00. Това пак включва компютъра ама само в режим sleep или hybernate.
Принципно при изключен компютър има опция да го включиш през lan картата. WOL се казва, може да го потърсиш в нет-а.
Пиши какво е станало.

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Да не би да му даваш Shut Down и още преди да се е изключил да му затваряш капака, при което той заспива? На мен ми се случи на няколко пъти.

2
zerefel avatar zerefel 70 Точки

На мен също ми се случва, понеже много често си лягам с него и давам Shutdown и направо затварям капака. Сутринта го намирам пуснат на десктопа :D 

Също може да е на хибернация

0