Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
kossyo avatar kossyo 1 Точки

Java OOP Advanced Retake Exam - 09 January 2018 - High Quality Structure - 0/60

Здравейте, колеги,

от няколко дни мъча тази изпитна задача, тестовете на I/О минават, но на структурата ми дава 0/60, естествено всички нулеви тестове минават. Сравнявам с чуждо решение, което минава на 60/60, но то няма много от нещата, които съм сложил: Engine, Factory Pattern, Enum, @Inject annotation, но си мисля, че нито едно от тях не би трябвало да чупи структурата. Като цяло имам генерален проблем, вече решавам няколко такива изпита и винаги ми трябват поне 4 дни по 4 часа някъде, докато докарам нещо повече от 5 точки, което като цяло си е притеснителна тендениця. Може ли да помоля някой, който има достъп до тестовете да тества моята структура и да види какъв е проблемът? Ако не го оправя, все едно нищо не съм научил за структурата и на изпита ще изгоря. Ето линк към задачата, качил съм и зипове към нея, така че само трябва да се пейстне в джъдж и ще се види какъв е проблемът.

Ето линк: https://github.com/kossyo/PanzerTrytofix/tree/master/src/main/java

Ето и джъдж: https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/920#0

 

Преварително благодаря!

0
Java Advanced
Ignatovw99 avatar Ignatovw99 4 Точки

Здравей, 

Имам абсолютно същия проблем с тази задача от този изпит. Само нулевите тестове минават, а останалите не. Структурата според мен ми е правилна, но judge казва друго. Ако си открил грешката при теб, бих се радвал да споделиш. 

0
kossyo avatar kossyo 1 Точки

Здравей, за съжаление не намерих проблема, тук никой не отговаря, писах и в групата, там също никой не отговаря. Отчаях се и накрая вдигнах ръце. В неделя ще е тежко...

0
Ignatovw99 avatar Ignatovw99 4 Точки

И на мен ми се струва, че ще си блъскаме главите в неделя. Благодаря ти все пак.

0
bodleww avatar bodleww 1 Точки

И аз така се мъчих с едни задачи, писах тук и там ама тишина :D

Не ми се отваря твоя код, защото ще ми отнеме много време, но виж тука https://github.com/pyotrbodlev/JavaFundamentalsSept2018/tree/master/JavaOOPAdvanced/Skeleton%20-%20UnitTestng/src/main/java/panzer моето решение. В Judge дава 60 точки. Пробвай да сравниш класовете, може да вземеш някой готов клас от мен и го замени с твоя и пусни в Judge да видиш дали има промяна.

Надявам се да съм ти помогнал малко.

0
kossyo avatar kossyo 1 Точки

bodleww, Благодаря ти, аз вече си имам някакво решение, което намерих отнякъде и го сравнявам, ама явно не гледам където трябва. Точно затова щеше да е добре някой да гледа форума, но уви. Може би защото, както казваш, би отнело доста време и не им се занимава... Което е жалко, защото така нищо не научавам. Като цяло май излиза, че не ми е много ясно какво се очаква от структурата и кофтито е, че дори да ми излизат нулевите тестове, те нямат нищо общо с другите тестове. Някак си преди в Java Advanced и Tech Module като оправиш нулевите тестове и се сетиш за някой друг corner case, нещата се нареждаха, но откакто почна ООП някак си вече не минава тоя номер и съм се паникьосал малко... Ама съм решил да не си го слагам на сърцето, ще почна от unit тестовете и каквото стане. В най-лошия случай ще си ходя на поправка и тва е :(

0