Copernicus Hackathon Sofia ще се състои на 19, 20 и 21 април

Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР“ (RST-TTO) организира първия в България хакатон по европейската програма за наблюдение на Земята – Коперник. RST-TTO е член на мрежата на Coperniucs Relay, имащ за задача популяризирането на продуктите и услугите от програмата на Европейския съюз за наблюдение на Земята. Програмата Коперник предоставя данни за наблюдение на Земята, получени от спътникова и наземна информация и позволява достъп до продукти и услуги в шест направления за мониторинг на: атмосферата, морската среда, земната повърхност, климата, обществена сигурност и управление на извънредни ситуации.

Copernicus Hackathon Sofia e част от инициативата на програма Коперник, създадена с цел да стимулира генерирането на нови бизнес идеи, базирани на данни и услуги (Start-up, Scale-up, Technology Transfer & Innovation).

Събитието ще даде възможност на участниците да разработят иновативни продукти предназначени за крайни потребители в три от основните направления на програмата Коперник: на извънредни ситуации, мониторинг на морската среда и опазване на околната среда.

Преди и по време на провеждането на събитието са предвидени бизнес и технически обучения под формата на онлайн и семинарни лекции. На участниците ще бъдат предоставени данни и облачна инфраструктура за достъп до данните и разработване на проектите.

Основен партньор на събитието е Център за върхови постижения  „Университети за Наука, Информатика и Технологии в е-обществото (УНИТе)“ и в тази връзка събитието ще се състои на:

Дата: 19-21.04.2019 г. 

Място: Технически университет  - комплекс Студентски град, София

За регистрация и повече информация за събитието ТУК.