Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
simeon.georgiev avatar simeon.georgiev 62 Точки

[Exam Problems] Проблем с Rakiya Numbers

Колеги, моля за помощ за задачата Rakiya Numbers. Ето пълно, работещо на моя компютър решение: Работещо решение . Къде е проблема? На ред 24 според Judge-a съм нямал вторите двойни кавички, които са ескейпнати, както си му е реда. Ами какво да направя? Judge не поддържа Unicode, пробвах вече :)

0
JavaScript Fundamentals
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки
Best Answer

Проблема е в тестовете на judge - той очаква кавичките, които съм оцветил да ги няма:

console.log('<li><span class=\'rakiya\'>' + i + '</span><a href="view.php?id=' + i + '\">View</a></li>');

т.е. трябва да бъде така:

console.log('<li><span class=\'rakiya\'>' + i + '</span><a href="view.php?id=' + i + '>View</a></li>');

/Така ти гърми само един тест, явно имаш някаква грешка.../.

1
simeon.georgiev avatar simeon.georgiev 62 Точки

Благодаря много! Ами какво правим в такъв случай на изпит... С грешни тестове... Сега, знам, че много хора са ги изкарали и с тази грешка, но не е коректно. Да не говорим, че авторското решение също е грешно.

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Мисля, че на тази задача гърмеше и нулев тест заради кавичката. На изпит ако си даваш детайли в джъджа и гледаш къде е проблемът.

Явно доста хора сами са се досетили да го направят, а мисля, че по време на изпита е било обърнато внимание на това от квесторите. Така че не ги мисли тия работи толкова, ако има некоректни тестове ще бъдат коригирани или ще ни се каже как да подходим. 

1
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Ами ако забележиш проблем - извикваш някой от квесторите, обясняваш им какъв проблем има според теб, те ще проверят и евентуално коригират или дадат насоки какво да правим.

Ако ти гърмят нулевите тестове, можеш да проверяваш твоя output и този който очаква judge с някой онлайн инструмент за сравняване, за да видиш точно къде е разликата - пример за такъв инструмент е Diff Checker

1
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 388 Точки

Десетият тест минава ли ви? При мен гърми и с, и без кавички. А като сравнявам решението на око с изходните данни, изглежда вярно.

0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 388 Точки

Намерих проблема. Трябва да парснем старт и енд. В конзолата работи, но в джъджа не става както трябва.

1
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Аз я реших по този начин и съм нямал проблеми. Първите 2 пъти ми гърмя защото не бях обработил правилно input-a и защото бях сложил променливата count не където трябва. Но това си бяха проблеми от моя код, а не от системата. Очевидно има проблеми и в системата, но това решение ги заобикаля някак си.

0
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Сега се сетих, че всъщност имаше и преоблем и със системата. Нарочно промених входа и махнах едни кавички, за да мине теста. Просто тестовете са грешни или поне не отговарят на output-а от условието. Все пак логично е кавичките да бъдет затворени, а не както е в judge-а.

1
21/11/2014 10:38:39