Добавяне на ново правило към правилата на форума
Здравейте,
след като прочетох правилата за форума бих искал да предложа да се допълнят с още едно. "Да се забрани публикуването на целия сорс код на задачите директно във форума, а да се публикуват линкове към тях в сайтове, създадена за тази цел". За да не бъда голословен да споделя и мотивите си ... Много грозно бе хора!!!, поне директното изплющяване на сорс кода в форума според мен е лоша практика, защото до сега кодовете на решенията на задачите се състоят от 4-5 реда, а в бъдеще сигурно ще се увеличават и най - вероятно ще отнемат по два три екрана. И като изсипем решението си в форума и след нас друг наш колега изсипе неговото, и докато разглеждаме кода... мазалото създадено в главата ни при опита за решение на задачата ще стане още по - голямо. Да не пропусна да спомена и факта, че след като пейстнем кода си във формата на форума, форматирането отива по дяволите. На последно място бих искал да се позова и на чуждия опит... Ако беше много хубаво да се изпружват цели задачи във форумите нямаше да има сайтове като PasteBin и GitHub (за това не съм много сигурен ама ми звучи убедително).