Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Добавяне на ново правило към правилата на форума

Здравейте,

след като прочетох правилата за форума бих искал да предложа да се допълнят с още едно. "Да се забрани публикуването на целия сорс код на задачите директно във форума, а да се публикуват линкове към тях в сайтове, създадена за тази цел". За да не бъда голословен да споделя и мотивите си ... Много грозно бе хора!!!, поне директното изплющяване на сорс кода в форума според мен е лоша практика, защото до сега кодовете на решенията на задачите се състоят от 4-5 реда, а в бъдеще сигурно ще се увеличават и най - вероятно ще отнемат по два три екрана.  И като изсипем решението си в форума и след нас друг наш колега изсипе неговото, и докато разглеждаме кода... мазалото създадено в главата ни при опита за решение на задачата ще стане още по - голямо. Да не пропусна да спомена и факта, че след като пейстнем кода си във формата на форума, форматирането отива по дяволите. На последно място бих искал да се позова и на чуждия опит... Ако беше много хубаво да се изпружват цели задачи във форумите нямаше да има сайтове като PasteBin и GitHub (за това не съм много сигурен ама ми звучи убедително).

Тагове:
4
Общи приказки
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки

Съгласен съм с теб, копирането на кода в темата не е хубаво и отнема голямо пространство от страницата. Бих препоръчал на хората да си качват кода в .NETFiddle, сайта не иска регистрация, кодът се качва супер лесно и може да се тества директно от браузера без да се сваля и копира в VisualStidio-то.

1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

Ще оправим форматирането на кода, за да може като постнете код да изглежда добре. Така или иначе след като станат решенията много големи, хората ще се усетят сами. Можете още от сега да почнете да използвате GitHub като хранилище за вашия код.

1
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Не може ли кода да се поставя в текст бокс, който да може да се скрива с някакъв бутон или нещо такова и ако искаш да си го експанднеш ако искаш да си го скриеш?

П.С. ето това съм го откраднал от един друг форум (да не му правя реклама) с инспект елемент ;)

0
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Или просто в тага code  да има дефинирани размери и всичко след това да е със скролер ;)

0
AleksanderKostadinov avatar AleksanderKostadinov 12 Точки

До сега ме беше срам да задам този въпрос. Смятам, че няма глупави въпроси, но този би оглавил класацията, особенно зададен от човек завършил C# Fundamentals. Как се поставя линк във форума. :) . За този бърниках по Source view , но надали това е най-лесният начин.

0
22/12/2017 22:38:16