Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1005 Точки
Best Answer

Здравей!
Първото нещо, което ти препоръчвам да направиш, е да провериш каква е изтеглената версия на Visual Studio, а тя трябва да е Visual Studio CommunityВ случай, че не е, този линк ще те насочи от къде трябва да я изтеглиш.

Въпреки това, съвсем нормално е след някакъв период от време IDE-то да каже, че иска лиценз. Тъй като това е Community Edition, лиценз всъщност не е необходим. В прозореца, който изкача трябва да намериш един бутон, с който да влезеш в своя Microsoft. Ако нямаш такъв, просто си направи и би трябвало да нямаш повече този проблем.

0
nika_29 avatar nika_29 5 Точки

Мерси много за линка дано стане

0
mimiiovkova avatar mimiiovkova 2 Точки

Имах същия проблем, но кликнах на съобщението за изтичащ лиценз и попълних изискуемите реквизити (мейл и парола), след което получих съобщение на личния ми мейл от Azure DevOps // Microsoft  - 

Welcome!
Thanks for joining us!

Обърнете внимание, че е необходимо преди това да сте активирали "Sentinel клиент" - което е предпоследното в списъка, който се намира под аватара на профила ви (горе дясно на екрана). 

Срещнах голям зор да се регистрирам през Microsoft - искаше ми юзър (който също се намира непосредствено под аватара ви) докато най-накрая се оказа че иска да впиша този user@softuni.bg - но въпреки това ме изхвърли. Така и не разбрах всъщност какво се случи, но фактът е, че вече Visual Studio 2019 не ми писка за изтичащ лиценз.

0