Loading...
BReady avatar BReady 6 Точки

Formula 1 (Season 2014)

Formula1

 

Привет на всички почитатели на най-високотехнологичния спорт на планетата - Formula 1.

Дойде време и за сезон 2014. Доста промени има и по колите, и по правилата.

Видео с основните промени за новия сезон

За втора година може да гледате състезанията на запис по БНТ2. Разбира се, може да гледате състезанията онлайн - има доста чуждестранни източници, но аз лично предпочитам коментиране на български.

Лично аз мисля, че този сезон ще е доста интересен и няма да гледаме само как Фетел си кара сам някъде напред с няколко минути преднина. 

Много ми е странен звукът на болидите, не са толкова шумни като минлата година, предполагам това се дължи на новите 6-цилидрови двигатели, но пък звукът при спиране и връщане на предавките е уникален.

Аз лично съм привърженик на Алонсо още от както беше в Рено, но страхотно впечатление ми направи дебютанта Кевин Магнусен - страхотно каране.

cool

 

Calendar

3
Общи приказки
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Още един фен smile Кевин още миналата година показа в Формула Рено , че е класа smile

0
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Чудя се дали тази година руският кръг няма да се проведе в (бивша) Украйна или още по на запад? sealed

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Формула 1 за първи път е в Русия и ще бъде в Сочи smile

Чичо Бърни го е потвърдил !

0
LenaB avatar LenaB 112 Точки

Дано приемате жени в темата cool

Още не съм проучила новостите този сезон, признавам, че миналата година ми беше доста безинтересна и пропуснах доста. Ще хвърлям око на темата, дано се завърже някаква интрига, иначе любимите ми времена минаха много отдавна, по времето на Хакинен, който остава моят любимец за всички времена, и заради когото ставах в 5 сутринта и събуждах блока с моите викове laughing

От сегашните пилоти симпатизирам на Алонсо.

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Заповядай smile Ако те интересува нещо ще се опитам да ти отговоря smile

0
TsvetinaKoleva avatar TsvetinaKoleva 92 Точки

Моите симпатии също са за него. А и Райконен е добро попълнение за Ферари, внася малко цвят (особено миналия сезон) с коментари като "Оставете ме да карам" - някакси връща състезателното усещане и пряката битка. Хехе.. Дано сезон 2014 е интересен, поздрави на всички други фенове.

0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Рано е да се дават каквито и да било прогнози, но като чели този сезон ще е на Мерцедесите... 

2
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Много, много, много надъхващо промо видео на SkySports - https://www.youtube.com/watch?v=sPO0ALcoLpM

 

Моментът, в който булидите наближдават първия завой и екипът на Ред Бул е затаил дъх направо кърти :D

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Англичаните винаги са били класа когато става въпрос за отразяване на Ф1 wink

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

На времето бях голям фен на Ф1. Много ги следях нещата. Само че аз винаги съм бил фен на Шумахер, 16 години бяха това, дълга кариера, него помня и той ме кефеше. След отказването му никой не ми беше интересен. Нито Ферари, които принципно харесвам като отбор, нито някой друг като пилот. Не, че няма добри пилоти, има, но аз съм загубена кауза тук :). Фен ще си бъда завинаги само на една личност, която вече за съжаление не кара. Дано поне да се оправи човекът, въпреки че явно са зле нещата там.

 

Звукът на моторите тази година е ужасен, няма нищо общо с преди. Ама то и V8 не бяха кой знае какво. Най-добри си остават V12 и V10, като V10 може би има леко предимство. Технологиите бяха много развити тогава, близко 1k конски сили и ~20k оборота. Изключително много съжалявам, че не успях да чуя какафонията от 20-на V10 на живо :(. Все пак да се радваме, че все още има някакъв звук, щото след някоя и друга година сигурно ще ги направят изцяло електрически. Развитие, какво да се прави.

 

А филмчето, което никога няма да ми омръзне да гледам и с което много се забавлявам, е това :).

 

П.П.

Коментаторите по SkySport са невероятни, всичко друго, което съм слушал бледнее пред тях.

0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Същото е положението и при мен, но не се отказвам да я следя...Освен на Пилето, фен съм и на самия спорт, който е удивителен в толкова много аспекти. Новият звук е наистина трагедия, но просто натам вървят нещата, няма как просто - бензинът по планетата свършва, за сметка на отровните газове :D

 

Колкото до SkySport, тях и за футболните мачове съм ги признал, класа са си хората!

 

П.П. втория линк при мен не тръгва...

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Като си говорим за двигатели - Хонда с турбото от предишната ера на турбо двигатели си е истинска класика wink

Като сетя и за 1000 и повече коня на БМВ-то на Брабъм - там е истината smile

А Пилето няма да го коментирам и ще ви посъветвам да гледате Донингтън Парк 1993 и там се вижда кой от какво е направен.

И там се вижда кой го може на мокро wink И не е лошо да прочете коментарите за това състезание на Ален Прост smile

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Е аз турбо двигателите от преди не съм ги гледал :) Иначе Донингтън съм го гледал, е не цялото ама първите обиколки, за които предполагам говориш. Сега наистина излишно е да спорим, ама Шумахер беше такъв пилот, способен на тези неща. Аз затова не мога да разбера хората, които харесват Сена, пък не харесват Шумахер. Та те толкова си приличат! Ама всъщност какво ли се учудвам, аз също не харесвам Алонсо, въпреки че е добър пилот. От сегашните пилоти Хамилтън е подобен на Сена и Шумахер, когато бяха на млади години. Другите вечно се оплакват, тоя ме засече, оня кара опасно, трети не ми даде път. Едно време борбата беше жестока и истинска :). Ето такива битки ще се помнят вечно! От 3:55 някъде почва екшънът :).

Кометарът, който аз най-много харесвам е следният: "Form can be temporary, class is permanent" - James Allen for Michael Schumacher, after US GP 2003. Ако не си го гледал, гледай го :P. Иначе предполагам знаеш и какво казва Бергер ли беше... кой беше... за първия тест на Шумахер на СПА(a дали не беше всъщност на Силвърстоун...) с екипа на Джордан. Та изказването беше нещо от сорта на: Това момче или е много бързо, или някъде сече пистата и минава на пряко, ама не можем да разберем къде :). Още с качването си и в първите обиколки бие рекорда за кола на Джордан, постиган на тази писта. То това си е като програмирането, някои са си родени таланти :).

 

П.П.

Вярно не тръгва линкът директно. То е едно филмче от ехеее, началото на миналото десетилетие и представлява избрани моменти от Гран При на Австралия. Качил съм си го в дропбокса. Явно директно не става да се гледа, ама може да си го свалите  с десен бутон.

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

За едно състезание в Монако ли говориш? И от него съм гледал части. Аз няма да тръгна да кажа за Сена, че не е добър, добър е разбира се :). Ама да не забравяме, че първата победа на Шумахер също е на дъжд и то също на трудна писта - СПА. :).

 

Прав си, не е Бергер. Гари Андерсън или Тревор Фостър е. Ето тук има интересна статия по въпроса за дебюта на Михаел и първите му тестове с Джордан.

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Монако официално победата е на Прост.И тогава Сена кара Толеман.

Става въпрос за следващата година в Ещорил и тогава само 2-ят в класирането остава в една обиколка със Сена wink

Както и в Донингтън Парк wink Лесно се побеждава с най-бързият автомобил , но с третият по сила да ги оставаш на една обикока си трябва много талант и много работа smile

И на дъжд не се става лесно добър - Сена като идва в Европа от Бразилия първото ми състезание на дъжд в Англия е катастрофа.

И след това състезание щом вали дъжд Сена е на пистата и става инстински виртуоз.Тогава е нямало симулатори и само на пистата можеше да се тренира.

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Ясно. Аз като бях много, много малък, 92-ра може би, гледах така едно състезание в Монако мисля беше. Тогава Шумахер още едва прохождаше в спорта, други бяха имената. Гледах едно лято състезанията, после им загубих нишката. След трагедията на Имола 94-та отново почнах да гледам Ф1.

 

Иначе да, много хора могат с бърза кола(а някои и с бърза не могат), но малцина са тези, които побеждават с по-бавни автомобили. Ти си имаш своите спомени, а а аз моите :). Сещам се за Испания 96-та година, пак мокро състезание, както и СПА същата година, когато Шумахер с ония кошник на Ферари по това време ги направи диви и щастливи. Това бяха състезания спечелени не от кола, а от пилот.

 

Хората като се говори за Шумахер и се сещат за 2002 и 2004 и много удобно забравят всички останали периоди. Не си спомнят за 98-ма, че дори и за 97-ма. Това бяха години, които бяха интересни защото пилот с по-слаба кола правеше сезоните интересни. И всички наруват за последното състезание 97-ма, пък забравят, че Сена стана шампион точно по такъв начин. 2003-та Ферарито също беше по-бавно, според мен беше 3-тата по бързина кола, след Уилямс и Макларън. Ами 2005-та? Шумахер финишира 3-ти, единственият с гуми на Бриджстоун, който имаше прилично представяне. Тогава колите с Бриджстоун бяха класа зад тези с Мишелин, и въпреки, че реално нямаше победа(не броим САЩ), той беше трети в крайното класиране. Къде беше Баричело, нали и той Ферари кара?

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Готови ли сме за поредният кръг ?!

Ще гледате ли тренировки утре ?!

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Аз така като гледам състезанието ще го пропусна, че точно Неделята ми се очертава яко път.

0
BReady avatar BReady 6 Точки

Чак тренировките нямам време да гледам, но обикновено гледам квалификацията (ако имам време) и състезанията си ги гледам на запис, за съжаление нямам достъп до телевизиите, които излъчват на живо. 

Дано само не стане пак като предните няколко години - един отбор да доминира, а другите да се борят с техниката...

1
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Щом си от Сф нямам нищо против за компания , а може и да полафим за програмиране smile

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.