Проблем със задачка от METHOD/EXERSICE - 10. Top Number - java
Здравейте колеги,
От часове се боря с тази задачка и не мога да си видя грешката. Правя си двете проверки по условие, тръгват си примерните тестове и в крайна сметк 0 точки....
Ето го и кода, ако някой има забележки и насоки ще съм му много благодарен.
https://pastebin.com/HqhSGCvE
Благодаря за отделеното време. Наистина е важно да има и друга гледна точка над кода, които си пишем. Приемам градивната критика! Лошото е само, че не разбрах защо в judge не проработи нито един тест, а примерните тестове си даваха верни отговори аз си правех и мой тестове и те ми даваха верни отговори според условията...
Привет,
не разбирам защо използваш толкова много String променливи, като в условието е написано, че се чете int и че работим с числа. "Read an integer n from the console. Find all top numbers in the range [1 … n] and print them."
и според judge нулевите тестове минават, но останалите може би са с доста по големи числа, които претоварват твоята програма.
Можеш ли да обясниш логиката със стринговете и какво прави всяка променлива? И евентуално така да намерим къде се чупи твоя код.
Поздрави,
Зара
Здравей,
Принципно го използвам за да мога да разделя числата, знам и този опростения вариант с процентното делене, но не знам защо интуитивно обръщам на стринг. Аз имах проблеми и с вземането на елементи от стрингове и доста често ползвам за упражняване и на това. Това вземане на елемент чрез char... който от своя страна връща елементи от ASCII иска доста упражнение, а лошото е че и времето не стига...