Loading...
ralitsa.decheva avatar ralitsa.decheva 1 Точки

Проблем със 17 -та задача на първото домашно. Help

Здравейте, опитах се да направя 17-та задача на първото домашно, но резултата ми е много странен не мога да разбера защо започва от 702 а не от 1.Незнам къде ми е грешката , ако някой има идея да ме опъти ще съм ви благодарна.

static void Main(string[] args)

{

for(int I = 1; I <= 1000; I++)

{

Console.WriteLine(I);

}

}

Тагове:
0
Programming Basics
Anonymous:
Duplicate of https://softuni.bg/forum/questions/details/34
dimitarstoyanov90 avatar dimitarstoyanov90 164 Точки

Има същата тема в началните страници на форума с подробни обяснения. Единият вариант е да слагаш запетая след всяко число и да използваш Write вместо WriteLine, другият е да промениш buffersize на конзолата. :)

0
Plami avatar Plami 373 Точки

Здрасти :) Добави ето това и ще могат да се видят всички числа. Имаше някакво обяснение и сега ще го потърся.

Console.BufferHeight = 1001;

1

О благодаря за бързите отговори , веднага ще опитам :)

0

Пробвах и по още един начин но пак същото :

int I = 1; while(I <= 1000)

{

Console.WriteLine(I);

I++;

}

0
rosenrusev avatar rosenrusev 175 Точки

Здравей,

Имам забележка да пишеш променливите с малка буква спрямо стандарта, както е в примера:

static void Main()
{

{
  for(int i = 1; i <= 1000; i++)
     {
       Console.Write(" {0}", i);
     }
}

Компилирай и пиши дали те удовлетворява това?

0
TeodorTodorov avatar TeodorTodorov 27 Точки

Default на конзолата изписваш около 300 реда трябва да настройш буфера Console.SetBufferSize ()нещо такова беше 

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.console.setbuffersize(v=vs.110).aspx

0

Десен бутон на конзолата - Properties - Layout и променяш Screen Buffer Size Height на повече от 300.

И това е вариант :)

1

Стана и работи , Благодаря ви много , така се измъчих а то било работа за минута :)

1

Спокойно и аз досега се мъчех с нещо подобно и програмката ми се не тръгваше и не тръгваше. Добре че бяха колегите от форума да забележат къде ми е грешката.

0
vgrozev avatar vgrozev 0 Точки

Просто самата конзола не може да побере толкова редове by default. Отвори properties на конзолата (c:\windows\system32\cmd.exe) и промени Height във layout-a да е повече от 300

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.