Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
NiKoev avatar NiKoev 1 Точки

ASP.NET Core MVC (юни 2019) - Индивидуален проект

Здравейте, 

 

Извинявам се предварително за, може би, глупавия въпрос, може би и неуместен до някъде, сигурен съм, че е отговаряно вече някъде по лекциите. Та много съм притеснен за този индивидуален проект, най - вече заради многото въпроси, които имам. Първото нещо, което искам да попитам е за това "Изпрати идея за проект". Там ли трябва да изпратим, своята идея за проект, който ще защитаваме? Вторият ми въпрос  е свързан със самия проект и по - точно какво се има предвид под "entity", в конкретния случай - 5 независими ентитита. До колкото аз разбирам, например ако имам магазин за животни, куче, котка, папагал ще се броят за едно ентити "животно", дори и да имам различни таблици за всяко едно? И в този ред, ако имам някакъв блог, или нещо от този сорт, категория, пост, автор, коментар и отговор, ще се броят ли за 5 отделни ентитита?

 

Благодаря предварително и се извинявам още веднъж! 

Надявам се да ме разберете!

Тагове:
0
Module: C# Web 30/06/2019 17:44:38
MariyanNikov avatar MariyanNikov 16 Точки
Best Answer

В ресурсите на курса има линк за  - "Изпрати идея за проект",където ще видиш примерна идея за проект,където водещия упражненията Ивайло Желев е дал в изискания формат.

Като цяло идеята на това да изпратиш своята идея предварително е,първо да започнеш реално да работиш по проекта,защото има месец и малко до първата изпитна дата и второ да получиш обратна връзка и съответно съвет,ако идеята ти не влиза в рамките на изискванията на проектите.

Относно притеснението за това,какво точно се приема за независимо ентити ти препоръчам да изгледаш първите 10-15мин от лекцията за "Razor views",където Ивайло Желев влиза в детайли на това какво се очаква от теб да изпратиш.

Дори да не си сигурен дали твоите 5 ентитита са независими изпращайки идеята си след 01.07 ще се свържат с теб да ти кажат какво мислят за проекта ти,където ако имаш по конкретни притеснения би трябвало да ги изразиш и изчистиш с тях.

И още нещо което се сещам да поясня е,че казаха че изпращането на тази идея сега не те обвързва да се явиш на изпита с точно тази идея с тези характеристики,което значи че може да модифицираш идеята си,да я промениш или изцяло да направиш друга.Разбира се може да се свържеш с тях по всяко време да попиташ за конкретни проблеми относно изискванията на проектите.

 

Успех.

1
NiKoev avatar NiKoev 1 Точки

Благодаря много за описателния отговор! Ако има нещо, ще пиша пак.
Успех и на вас!

1