Angular
Loading...
+ Нов въпрос
florov22 avatar florov22 0 Точки

Информация относно оценяването на изпита Programming Basics.

Здравейте.В периода от началото на курса до този момент съм попитал не по-малко от 10 човека относно скалата за оценяване. За съжаление получих 10 различни отговора относно нужните точки за всяка една оценка.Във форума прочетох стара тема в , която се споменаваше "плаваща скала" ,а това нищо не ми говори.Все пак това ни късае пряко ,защото ние ще държим изпита и оставаме в неведение относно това как сме се справили, до момента в който ще получим нашата оценка.Например:

Ако сме сигурни ,че сме получили определен брой точки ,например 400/600 дори 300/600 как може да тълкуваме тези точки? Всяка една задача 1 единица ли е? 10 % от домашните ги получаваме, но при каква кондиция? Ако сме изпуснали 4/5 домашни не поради незнание а в конкретния случай не сме имали възможност,но имаме всички други решени този бонус счита ли се?

 

Моля за отговор ,защото до този момент смятам ,че не сме инфомирани относно скалата на оценяване на изпита и относно бонусите ,които бихме получили евентуално при решени домашни и как се скалират оценките. Благодаря.

Тагове:
0
Programming Basics
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1007 Точки
Best Answer

Здравей!

Точките от домашните се дават пропорционално. Тоест: ако имаш решени 4/5 от домашните си, ще получиш 80% от тези 10%, които имаш като бонус от домашните. 

Колкото до скалата за оценяване, за която питаш: не знам дали има твърда такава (имам някакъв спомен, че 100 точки не са една единица, май ти трябваха 100 точки за 3, не знам), но повярвай ми, не ти е необходимо. Точките, които имаш като краен резултат са достатъчно показателни. Просто гледай да си решиш задачите, така или иначе тези точки и тази оценка си е за теб. Ако достатъчно добре се справяш със задачите, няма да имаш повод да се притесняваш нито за точки, нито за оценка. Наблегни на същинското :)

0
florov22 avatar florov22 0 Точки

Благодаря ти за отговора,справих се добре на пробният вчера и ще стискам палци и на 27-ми да е така!

0
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1007 Точки

Поздравления в такъв случай :)

От личен опит мога да споделя, че най-важното е да знаеш и да можеш, така че не спирай да решаваш задачи :)

Успех!

0