Най-задълбочената програма по софтуерно инженерство в България
Loading...
+ Нов въпрос
Deyanova avatar Deyanova 79 Точки

На 1 юни 2019 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата Джон Атанасов на Президента на Републиката

На 1 юни 2019 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката. Конкурсът носи името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов – създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

От началото на инициативата през 2003 г., Наградата „Джон Атанасов“ се връчва на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещите в света в областта на компютърните науки научно-изследователски институти и мултинационални компании.

Участниците в конкурса за наградата през 2019 г. ще се съревновават за отличия в следните категории:

1. Награда „Джон Атанасов“ на Президента на Република България;

2. Две Грамоти „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – първата за успехи, постигнати през годината от екип ученик-преподавател в международните олимпиади по информатика и втората за успехи, постигнати през годината от екип ученик-преподавател в международните олимпиади по информационни технологии;

3. Грамота „Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос“;

4. Грамота „Джон Атанасов – за дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.

Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и експерти.

Крайният срок за кандидатстване за отличията в отделните категории на Наградата „Джон Атанасов“ е 10 септември 2019 година. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса може да видите ТУК.

Церемонията по награждаването ще се състои на 7-ми октомври 2019 г. от 16:00 ч. в Гербова зала.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239393 и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg.

2
Events 15/08/2019 13:30:48