Windows 7 vs Windows 8.1
Здравейте!
Интересува ме какво ви е мнението. Коя е по-добра. Защо според вас едната е по добра от другата. Предимства, недостатъци на едната спрямо другата и така.
Благодаря предварително за отговорите!
Здравейте!
Интересува ме какво ви е мнението. Коя е по-добра. Защо според вас едната е по добра от другата. Предимства, недостатъци на едната спрямо другата и така.
Благодаря предварително за отговорите!
Абстрахирайки се от "мразещия" коментар на колегата, ще се опитам да ти споделя личното си мнение по въпроса.
Ползвах уин 7 от деня в който излезе докато не си купих нов лаптоп с уин 8, което в последствие премина в уин 8.1. Ще започна отзад напред и направо ще ти дам съвет, ако си закоравял фен на ХР, по- добре не го мисли, а се мятай на 7- цата.
На мен лично, чисто естетически 8.1 ми харесва много повече, а на една доволно модерна машина, с каквато мисля, че разполагам, се представя прекрасно. Да, старт-менюто го ползвам за 2 неща- да вляза в search-a или да намеря IE, за да стигна до интернет банкирането ми. Не съм от хората, които приемат промяната като ровичкане в религията им и ми харесва абсолютно всичко, което са променили в 8.1. Лесното switch- ване между няколкото "екрана" също ми харесва.
Според мен 7- цата дърпа при performance, но това се усеща при по- стари и слаби машини, но на мен ми е малко дървена и остаряваща като интерфейс. Прилича ми на ХР с няколко пластични операции.
Аз лично чакам уин 10, защото се говори, че ще съчетава добрите качества на 7-цата и 8.1, а ще оправят и някой бакии по конзолата, които не са пипани от повече от 10 години.
Все пак кажи дали ще работиш на някакви други програми, освен IDE- тата, които си ползваме. Лично имам наблюдения, че програми като Autocad, Archicad, Rhino, Ps работят една идея по- добре на 7- цата отколкото на 8.1.
Дано да съм помогнал :)
Здравейте колеги,
според мен няма конкретен отговор коя от двете ОС е по-добра.
Първо на каква машина ще се инсталира,
ако е новичка (1-2 години) 8/8.1 върви доста добре : по-добра работа с диска ако е HDD, заделя по-малко рам за системата и една идея по-добре се справя с over/down clock-ването на новите процесори.
Ако е по-стар проблема е че не всички вендори пишат драйвери специално за 8/8.1 или ако имат правят дребни но дразнещи проблеми(става дума за хардуер произведен преди да има 8). Ако диска ти е стар разлика няма да усетиш.
7-цата си е една от най-стабилните, поне според мен, ОС на МС. Предпочитам я пред 8 заради липсата на плочки, защото така или иначе не ги ползвам. В момента съм с 8.1, защото просто няма драйвери за 7 за машината ми.
Имам една теория за МС, която е следната: ставащите ОС са през една: ХР-става, Vista-не , 7-става, 8-не, 8.1-бива, ама си е 8
Най-добре пробвай какво на теб ще ти допадне, всеки има различн вкус и нужди и затова може би се стигна до крайни коментари. Аз винаги гледам всичко да е последна версия, но не винаги последната е най-сполучлива. И другото нещо което искам да отбележа е че всеки ползва приложения и програми, а не самата ОС, тя трябва единствено да заделя ресурс за тях.
Поздрави и весели празници
Темата е изчистена от излишния спам, засягащ марки БМВ и родните ни пунктуация и граматика.
По самата нея - не съм много дълбоко запознат, но според мен откъм производителност (поне по лични наблюдения) на машини, които имат достатъчен ресурс да издържат и двете ОС - 8.1 се представя по-добре.
Само да кажа че 8.1 можеш със лекота да го направиш да ти изглежда като 7ца: http://classicshell.net/
Като performance 8.1 се води по оптимизиран и наистина например за игри като цяло можеш да очакваш МАЛКО по добър performance(най драматичната разлика за която мога да се сетя като игра е бф4 където при 8.1 има към 30% по добър performance спрямо 7цата,но за 95% от игрите разликата е под 5-10%).
Win 7 като цяло мисля че е по стабилна OS,но 8.1 вече от доста време е releasnat и би трябвало да е доста стабилен windows.
Според мене разликите са супер минимални като производителност и затова не си създавам излишни главоболия и си ползвам познатата 7мица.
До тук само празни приказки, Ето нещо по същество !
Windows 8.1 vs. Windows 7 – Which is best for you?
Жалки сте с тези "-" ! Минусджииииииииииииииииииииииииииии !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderator Note: 8. Забранено е използването на обидна реч, hate коментари и злобни забележки насочени към други студенти, лектори, асистенти или Софтуерния университет като цяло.