Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Yavor_Genov avatar Yavor_Genov 1 Точки

JavaScript достатъчен език за реализация е?

Здравейте,

Напълно начинаещ съм и след разглеждане и решаване на задачите от Programing Basics с C# и след това с JavaScript, умувам кой от дваата езика да избера. Като цяло имам повече интерес към Front End-a, но съм притеснен дали научаването само на JS ще е достатъчно за бъдеща реализация.

Ще се радвам на мнения и съвети на по-опитните и реализиралите се колеги.

Благодаря предварително!

Тагове:
1
Въпроси за SoftUni
krum_43 avatar krum_43 313 Точки

Много по-добре е да избереш езика C#.

Това е езика,който за момента е най-добрият вариант.

Има технологии с които със C# могат да се правят неща,които до момента са били запазена марка за JS.

C# e по-добрта основа за web-разработка.

Естествено за front-end ще ти трябва и JS,html,CSS и още доста неща.

                                                            :):):)

-3
viktor.pts avatar viktor.pts SoftUni Team Trainer 331 Точки

Както колегата завършва своя отговор, дори да се насочиш към C#, Java или Python, за front-end ще ти е нужен JavScript. Обратното обаче не важи, ако се насочиш към front-end JavaScript, не ти е необходим друг език (HTML и CSS се подразбират, но те не са езици за програмиране).

1
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1006 Точки

Според мен е достатъчен като за начало, но много зависи какво знаеш. В днешно време с JavaScript можеш да направиш страшни много щуротии. Можеш да пишеш Front-end, доста е силен в Back-end частта, можеш дори Android приложение да си направиш. Така че много зависи. Едно е сигурно - който и език да избереш, няма да сгрешиш. Колкото конкретно до js - на всеки web developer все някога му се налага да работи с js под някаква форма. Абе най-важното е да не спираш да учиш, другото само ще дойде :)

1
KeepCoding avatar KeepCoding 553 Точки

На твое място не бих избрал само и единствено фронтенд. Както сам си казваш, напълно начинаещ си и има шанс нещата да не са точно такива каквито си ги представяш. Може фронтенд-а да не е толкова интересен колкото смяташ или пък бекенд-а толкова труден и скучен (ако го мислиш за такъв). Няма лошо да си следваш пътеката за фронтенд, но не отмятай веднага поглед ако видиш нещо друго като напр. бази данни или някой друг програмен език. Колкото до търсенето, с едно бързо поглеждане в jobs.bg виждам че си има обяви. Ако искаш ги разгледай, но имай предвид че Front-End developer е равнозначно на React / Vue / Angular developer (или поне така си мисля. Ако греша някой да ме поправи). Тези три технологии, които споменах изискват JavaScript. Също и както колегата спомена JS може да се ползва и за бекенд. Така че с този език спокойно можеш да си изкарваш прехраната. Друг е въпросът че е малко вероятно през кариерата си да се занимаваш само и единствено с един програмен език, но когато стане нужда да учиш друго - тогава.

1
willystyle avatar willystyle 1792 Точки

достатъчен е.

P.S. Май бях прекалено кратък, ако имаш свободен ден изгледай поредицата: https://www.youtube.com/watch?v=JxAXlJEmNMg&list=PL7664379246A246CB

а ако имаш свободни няколко  месеца прочети: http://pdf1024.com/files/20190613/%5BJavaScript%E6%9D%83%E5%A8%81%E6%8C%87%E5%8D%97%28%E7%AC%AC6%E7%89%88%29%5D.%28JavaScript%EF%BC%9AThe.Definitive.Guide%29.David.Flanagan.pdf

както и да, всичко трябва да дойде от теб, от вътре, дали ти допада, всичко друго е излишна пропаганда.

1
10/09/2019 22:37:47
Yavor_GenovCreative avatar Yavor_GenovCreative 2 Точки

Благодаря на всички за обртната връзка! Желая успех във всички ваши проекти!

2