Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
robery avatar robery 0 Точки

проблем с judge

Здравейте, може ли някой да ми разясни за 1 конкретна задача, какво иска judge като код да му се даде - функцията само ли, цялата програма с мейна празен, или с хардкоднати данни в мейна, или нещо друго? Става въпрос за Recursive Array Sum от курса по Алгоритми - https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/687#0 и е на Java. Елементарна задача, която съм я решил правилно, обаче в условието не е обяснено какво трябва да се прати на judge, и оттам само ми дава, че ми е грешен кода.

Тагове:
0
Programming Basics
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1005 Точки

Здравей!

Това, което се трябва да направиш, е да качиш целия си source код. Ако имаш някакви други функции освен Main, качваш и тях. Данните ти не трябва да бъдат хардкор-нати, трябва трябва да го направиш да работи динамично. Тоест: пускаш програмата и тя трябва да "чака" от теб да въведеш някакъв вход и на база на този вход да направи необходимите изчисления.

Дано съм бил полезен :)

0
robery avatar robery 0 Точки

Изясни ми се вече,мерси! А в конкретната задача в примерните input-и масивите не са с 1 същи размер, а не се иска да се въвежда размер на масива преди това. Как тогава ще се вземе входа като не е ясен размера на масива? 

П.С: Може и да е глупав въпрос, но проблем ли е за judge това, че не пиша на visual studio? В смисъл, че приема и код,който е от друго IDEE? :)

0
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1005 Точки

Няма никакво значение средата за разработка, използвай това, което ти е най-удобно.

Тъй като не съм писал на Java, не мога да ти кажа със абсолютна сигурност как точно ще стане, но мога да ти дам аналог. В C# (а и вероятно и в Java) има една функция, която се нарича Split(). Нейната цел е да приеме някакъв string, да го раздели по определен delimiter (в твоя случай по space-чета) и да върне масив от получените "парчета". Например:

Ако имаме даден низ:

1 5 12 7 2

След като го Split-неш, ще получиш масив от тези стойности:

[1, 5, 12, 7, 2]

Когато имаш получен масив, можеш да му вземеш дължината (Length). Така можеш да го направиш динамично. Тоест твоята програма ще работи, независимо от броя на въведените стойности. Потърси как точно става в Java, би трябвало един бърз Google search да ти реши проблема. Успех :)

1
robery avatar robery 0 Точки

Еее благодаря много за изчерпателната информация, не се бях сетил , че ще стане със split функцията, но вече ме подсети :)

0