проблем с judge
Здравейте, може ли някой да ми разясни за 1 конкретна задача, какво иска judge като код да му се даде - функцията само ли, цялата програма с мейна празен, или с хардкоднати данни в мейна, или нещо друго? Става въпрос за Recursive Array Sum от курса по Алгоритми - https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/687#0 и е на Java. Елементарна задача, която съм я решил правилно, обаче в условието не е обяснено какво трябва да се прати на judge, и оттам само ми дава, че ми е грешен кода.
Изясни ми се вече,мерси! А в конкретната задача в примерните input-и масивите не са с 1 същи размер, а не се иска да се въвежда размер на масива преди това. Как тогава ще се вземе входа като не е ясен размера на масива?
П.С: Може и да е глупав въпрос, но проблем ли е за judge това, че не пиша на visual studio? В смисъл, че приема и код,който е от друго IDEE? :)
Няма никакво значение средата за разработка, използвай това, което ти е най-удобно.
Тъй като не съм писал на Java, не мога да ти кажа със абсолютна сигурност как точно ще стане, но мога да ти дам аналог. В C# (а и вероятно и в Java) има една функция, която се нарича Split(). Нейната цел е да приеме някакъв string, да го раздели по определен delimiter (в твоя случай по space-чета) и да върне масив от получените "парчета". Например:
Ако имаме даден низ:
След като го Split-неш, ще получиш масив от тези стойности:
Когато имаш получен масив, можеш да му вземеш дължината (Length). Така можеш да го направиш динамично. Тоест твоята програма ще работи, независимо от броя на въведените стойности. Потърси как точно става в Java, би трябвало един бърз Google search да ти реши проблема. Успех :)
Еее благодаря много за изчерпателната информация, не се бях сетил , че ще стане със split функцията, но вече ме подсети :)