Drawing on the console Axe
n = int(input()) begin = 3 * n hole = 0 row = n * 5 final = (row - (3 * n) - 2) for i in range(1, (n+1)): formula = (3 * n) * "-" + "*" + hole * "-" + "*" + final * "-" hole = hole + 1 final = final - 1 print(formula) for d in range(i // 2): form = (3 * n) * "*" + "*" + (hole -1) * "-" + "*" + (final + 1) * "-" print(form) # final PART for c in range((n-2) // 2): form1 = begin * "-" + "*" + (hole -1) * "-" + "*" + (final + 1) * "-" begin = begin - 1 hole = hole + 2 final = final - 1 print(form1) # NAI DOLEN RED for me in range(n - (n-1)): if n % 2 == 0: # CHETNO middle = (n * 2 - 1) end = n*5 // 10 left = n * 5 - (middle + end) result = left * "-" + middle * "*" + end * "-" print(result) if n % 2 != 0: #NECHETNO middle = (n * 2 - 2) end = n*5 // 8 left = n * 5 - (middle + end) result = left * "-" + middle * "*" + end * "-" print(result)
Здравейте, имам проблем с задача AXE от DRAWING ON THE CONSOLE, вложени цикли, python език
Условието е изпълнено от моя страна, но когато влязох в judje, Ми даде 0 точки. Inputa в judje ми показа, че брадвата, която рисувам променя формата си с нарастване начислата, нещо което нямаше как да видя в дадените изходи по условие. Накрая направих корекции и вече ми дава 70 точки, но нямам никакъв шанс да схвана каква грешка намира.