Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
VelizarIvan0v avatar VelizarIvan0v 0 Точки

Как да започна с програмиране от нулата на 14 годишна възраст?

Здравейте, искам да попитам как мога да започна с програмиране без да знам нищо за него. Моите хобита са свързани с астрономията, но искам главно да се занимавам с програмиране. А астрономията да ми остане като хоби. В бъдеще искам да се реализирам като програмист. Не знам, дали е проблем ако уча в езикова гимназия с английски език. Ако знаете как да започна, моля Ви отговорете.

Тагове:
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1006 Точки

Здравей!

Когато аз започнах да се занимавам с програмиране (което беше преди около 2 години), до мен стоеше едно момче на около 12 години. За да може да идва на лекции, пътуваше по около 60 км на посока. Справяше се безупречно, направо ми вземаше акъла всеки път. Възрастта е абсолютно нищо в тази ситуация, докато програмирането е начин на мислене и начин на живот. Най-важното нещо е да имаш желание и упоритост.

Има много места, от които можеш да започнеш. Лично аз мисля, че Programming basics в СофтУни е едно доста добро начало. Давай смело напред, колкото повече учиш, толкова повече неща можеш да правиш, съответно става все по-интересно :)

0