Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
pavel.iliev avatar pavel.iliev 0 Точки

Judge Tests

Здравейте колеги,

 

Защо не винаги можем да видим входа на тестовете, което доста би ни улеснило в намирането на грешката?

Понякога ми изкарва адекватни подсказки, какъв вход е дал теста и какво е очаквал като изход, но в следния случай ме оставя сам да се чудя. Аз ли цъкам някъде където не трябва или просто е така с някои тестове?

https://prnt.sc/pcscmg

 

И имате ли други идеи в такива ситуации как да изкараме 100 точки, освен дебъгване и собствени тестове?

 

Благодаря предварително.

Поздрави!

Тагове:
0
grishko0o avatar grishko0o 35 Точки
Best Answer

Здравей, 

ако не съм 100/100 пробвам 3-4 варианта на това, което съм съчинил - сменям логика на места и пробвам. Ако пак не съм 100 трия всичко минавам на други задачи, за да забравя пробваното до момента, чета условието  и от 0 пак опитвам.

0
VasilKotsev avatar VasilKotsev 812 Точки

Само нулевите тестове са отворени за участниците в contest-овете, на работа как очакваш, че ще се справяш с бъговете ? Още повече, че там ще пишеш сам unit, integration и regression тестове и ако не си покрил голяма част от кода плюс граничните случай на какво ще разчиташ да ти покаже къде си сгрешил...

0
pavel.iliev avatar pavel.iliev 0 Точки

Благодаря за отговора :)

Никой не говори за бъгове на работа, в основи на програмирането, опитвам се да разбера как работи judge системата и дали аз не гледам където трябва но разбирам, че така си работи попринцип.

Въпросните две задачи които решавам привидно работят и минават тестовете от условията, както и някои допълнителни входове които си съчиних.

Това което очаквах е съвет / идея за това как колегите се справят в подобнни ситуации освен дебъгване и още тестове.

0