Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
CremaDory avatar CremaDory 40 Точки

Линукс системна администрация - откъде да започна.

Здравейте. Тази година изкарах курса Linux System Administration , даже успях да взема сертификат - обаче не успявам да го оползотворя :( . Търся активно работа/стаж даже и за девопс - (с програмирането съм средна работа - мога да пиша скриптове, обаче никак не се справям с ООП-то. ) Имам около 15 години опит като advanced linux user и 1,5 година опит в продукционна среда с Unix - HP-UX, AIX, Solaris, FreeBSD и Linux. Владея добре английски. Не знам къде греша, защото дори не успявам да стигна до интервю :( Омръзна ми да пиша CV-та и мотивационни писма без резултат. Може ли за съвет, поне как да не забравя наученото и постигнатото до момента, защото вече съвсем се отчайвам.

0
Работа
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1275 Точки

Ами в момента всичко е докери, kubernetis openshift и подобни. Без такива неща и мрежови познания  трудно като девопс. Това че разбираш от линуск е само това. Но виртуалните машини и по - горе изброените с networking-a  това ще ти помогне да си намериш работа.

0
CremaDory avatar CremaDory 40 Точки

Занимавала съм се с виртуални машини, FreeBSD jails , в момента разучавам Solaris zones. Наистина са малко екзотика, но пък никога не е лошо да знаеш  някоя изчанчена технология. По-скоро съм се насочила към класическо системно администриране и гледам да изчовъркам всички възможни ОС-и апликейшъни ( съсипах нещастната машинка от преинсталации ) 

0