Startup Ventures Varna ще се състои на 15-17 ноември

Варна става арена на състезание за млади предприемачи. Startup Ventures Varna е първото по рода си събитие, в което участниците ще получават реален шанс да стартират свой бизнес в рамките само на три дни. Терен на състезанието е Икономически Университет Варна, а датите на провеждане са от 15 до 17 ноември.

Участващите ще имат 54 часа, в които да разгърнат идеите си пред жури. Събитието дава уникален шанс на предприемачите да се запознаят с потенциални спонсори,  бъдещи колеги и ментори с дългогодишен опит в бизнес средите.

Главен организатор на събитието е компанията Инфинитех ЕООД, която разработва софтуерен продукт с образователни цели.

Целта на организаторите е да покажат на младите предприемачи основите на бизнес планирането, да изведат на преден план преимуществата на продукта им, както и да им осигурят реална обратна връзка с потенциални клиенти.

Участниците в Startup Ventures Varna могат да разчитат на помощта на утвърдени ментори. Задачата им е да напътстват участниците  в развиването на идеи и да ги научат как да изградят своите продукти/ услуги, да направят свое маркетинг проучване и да положат основите на своя бизнес план.

Бизнес идеите, които се очакват от участниците, са основно в следните сфери: Изкуствен Интелект, Blockchain, Възвръщаема енергия, Образователни продукти, Корпоративни продукти, Финансови продукти, Роботика, Софтуерни Услуги и други.

Възрастовата граница на участниците е от 18 до 30 години, като не е от значение какво е завършеното им образование. Желателно е да се включат със свои бизнес идеи или да се присъединят към сформиран екип по време на събитието.

Повече информация за как да участвате може да намерите ТУК.