Форумът Investor Finance Forum ще се състои на 29 ноември

На 29 ноември форумът ще събере в София експерти от Централна и Източна Европа, където акцента ще бъдат новите възможности за регионално сътрудничество на капиталовите пазари.

Перспективите и възможностите за сътрудничество между регионалните капиталови пазари ще са във фокуса на предстоящия Investor Finance Forum. Осмото издание на единствената специализирана конференция за индивидуални и институционални инвеститори в България и региона тази година ще се проведе на 29 ноември в Интер Експо Център, София. Последните промени във финансовите регулации и тенденциите в социално отговорното инвестиране също ще бъдат основни акценти на събитието, организирано от Investor.bg

Конференцията ще открият Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор и Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса.

Участници във форума са признати експерти от различни области в сферата на финансите и инвестициите. Лекторите ще споделят своя опит и ще дискутират всички важни аспекти, свързани с финансовите пазари и очакваните през следващите месеци предизвикателства.

Перспективите пред търговията с деривати ще бъдат основна тема в дискусия, посветена на регионалните капиталови пазари. Каква е ролята на Централния клирингов контрагент и кой е успешният модел за трансгранична търговия в Централна и Източна Европа ще коментират Кристиан Агалопол, директор „Ценни книжа“ за региона в Citi и представители на фондовите борси от Сърбия, Румъния, Гърция, Баня Лука и други. По време на форума ще бъдат представени също алтернативните фондове в страната и възможностите за финансиране на малките и средни компании. Сред тях е предстоящото стартиране на Пазара за растеж на МСП BEAM, организиран от Българска фондова борса.

Последните регулации и последствията от тях върху търговията на финансовите пазари ще бъдат засегнати в презентация на Kомисията за финансов надзор, чиито представители също ще се включат във форума. 

За първи път в рамките на Investor Finance Forum ще бъде поставена и темата за социално отговорното инвестиране – ESG (Environmental, Social and Corporate Governance). Практиките, тенденциите и правилата за вземане на инвестиционни решения съобразно устойчивите финанси ще представят Юлия Софронова и Анна Георгиева от Principles for Responsible Investment.

Професионалните трейдъри Али Персембе и Алекс Герчик ще разкрият кои са характеристиките и уменията, които трябва да притежават трейдърите, за да бъдат успешни на финансовите пазари. Освен това ще бъдат обсъдени техники от практическата психология, които помагат за управлението на риска и по-доброто представяне на инвеститорите.

В рамките на Investor Finance Forum ще бъдат обявени и резултатите от Класацията на българските фондове за 2019 г. на Investor.bg.

Освен конференцията, Investor Finance Forum включва още няколко събития. Investor Day среща институционални инвеститори и представители на капиталовите пазари в страната с публични компании от региона. По време на Trader’s Day & Seminars се провеждат семинари, свързани с иновациите и развитието на финансовата индустрия. На изложението Investor Finance Expo ключови компании ще представят своите платформи за търговия и финансови продукти.

Детайли за програмата и лекторите ще откриете на Investor.bg и http://financeforum.investor.bg/.