Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Yozlem avatar Yozlem 1 Точки

05. Average Number (While-Loop - More Exercises)

Здравейте,

Някой може ли да сподели решението на задачата ?

Условие на задачата: Напишете програма, която прочита едно число n, след това прочита n на брой цели числа и принтира средно аритметичното на тяхната сума число, форматирано до втората цифра след десетични знак.

Моят код е следният: https://pastebin.com/UBjuJTZk ; изчислява средно аритметичната стойност на всички числа , подадени в конзолата ,но не минава проверките в Judge.

 

 

Тагове:
0
Основи на програмирането 13/11/2019 17:55:07
svephoto avatar svephoto 215 Точки

Здравей,

 

Ето едно примерно решение, което минава тестовете в Judge и дава 100/100 точки:

 

https://pastebin.com/sGXta7YA

 

Нямаш нужда от брояч и от проверки за минимални и максимални стойности, само от променливата, която си си направил за събиране на сумата от числата и това го правиш вътре в цикъла, като преди това (също вътре в цикъла) си правиш нова променлива за прочитане на текущото число, което въвеждаш от конзолата и прибавяш него към сумата. Променливата за средно аритметичната стойност си я правиш непосредствено преди печатането след края на цикъла (нямаш нужда от нея в началото преди цикъла), като така директно си правиш изчислението в момента и го запазваш. Веднага след това печаташ и си готов. Аз го направих с for-цикъл вместо с while. Ще видиш как работи и ако решиш, ти може да си измислиш решение с while.

 

Успех!

0
14/11/2019 08:20:46
Yozlem avatar Yozlem 1 Точки

Много благодаря!!!

0
svephoto avatar svephoto 215 Точки

Моля!

Успех и занапред.

0