Очила за компютър
Здравейте.
Бих искал мнение за очила за продължителна работа пред компютър... Ако изобщо помагат ще се радвам да ми препоръчате изпитан модел.
Всичко би ми помогнало и ориентирало за въпросния продукт.
Благодаря!
Здравейте.
Бих искал мнение за очила за продължителна работа пред компютър... Ако изобщо помагат ще се радвам да ми препоръчате изпитан модел.
Всичко би ми помогнало и ориентирало за въпросния продукт.
Благодаря!
Новите монитори имат защита и не са толкова вредни както по-старите.Все пак ако не ти помогнат очилата няма да ти навредят.
Знам,че масово се купуват очилата на "Gunnar"
:)
Имам Gunnar (не знам кой модел - дойдоха ми като подарък към монитор). Действат като филтър и производителя твърди, че спират 65% от синята светлина. Рядко се сещам да ги слагам и много лесно се зацапват. Цветовете жълтеят с тях, но четенето на текст е по-комфортно. Все пак, не съм убеден, че са задължителен аксесоар, защото има начини с настройка на дисплея да се получи аналогичен ефект.
Ето една статия по темата:
Най високата защита за очи е Е-инк монитори. Нова технология за монитори и са доста скъпички, но който има възможност е добре да знае и за тях.
https://www.indiegogo.com/projects/first-e-ink-monitor-with-front-light-touch#/
Благодаря! И аз такива си взех и като цяло свикнах бързо, въпреки че само 1 ден ги носих, но пък никога не съм носил очила досега :) Има разлика мисля, въпреки че отначало леко напрягат самите те. Ще си покаже...