За седма поредна година в Пловдив се проведе конференцията PlovDev

PlovDev е една от големите IT конференция, проведена в гр. Пловдив, която се организира от Proxiad Bulgariа за 7ма поредна година. Целта на събитието е да събере IT професионалисти от индустрията и всички заинтересовани от новостите в технологичната сферата, които да обменят опит помежду си. Събитието датира от 2012 г., като през годините е имало над 1200 посетители.

Тази година, PlovDev се проведе на 30.11.2019  в Eccoplexx cinema, гр. Пловдив, като събитието беше посетено от близо 200 IT ентусиаста. По време на конференцията посетителите успяха да присъстват на 9 лекции. Презентациите бяха на различни теми, насочени към последните тенденции в IT сферата, като: иновации във VR технологиите, сравнение между моделите за програмиране Quarkus и Spring Boot, C# език за програмиране, проект с отворен код Apache Kafka, както и други, включващи полезни практики за намирането и задържането на работа. Всички гостуващи лектори бяха специалисти с над 10-годишен опит в IT сферата, специално подбрани от екипа на Proxiad Bulgaria. Събитието беше подкрепено от фирмите - партньори на Proxiad: Roobar, Devin, Rice Up и Dolce Ghusto. И тази година, гостите имаха възможност да се присъединят към благотворителната кауза на Proxiad Bulgaria, като си закупят тениска на PlovDev. Събраните средства ще бъдат дарени за модернизация на лаборатория по Информационни технологии на ОУ Кочо Честеменски.

PlovDev е част от стратегията на Proxiad Bulgaria за подпомагане на развитието на IT обществото в гр. Пловдив. Proxiad Bulgaria е компания за ИТ услуги, която е създадена през 2004 г., част от френската група Proxiad. Фирмата има офиси в София и Пловдив и работи с големи високо-технологични компании във финансовия и банков сектор. През последните години компанията значително увеличи своя екип от софтуерни специалисти в гр. Пловдив. Може да научите повече за Proxiad Bulgaria: ТУК.