Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mhl.yo avatar mhl.yo 10 Точки

Втората версия на условията за домашно Primitive Data Types and Variable

Здравейте,

Видях, че има две версии на въпросите от домашното от втората тема - Primitive Data Types and Variable. Има ли значение, коя от двете версии сме направили и пратили?  Аз вече съм направил домашното по първата версия. Трябва ли да го преправям?

Тагове:
1
Programming Basics
Yulia avatar Yulia 1343 Точки

Какви две версии? Аз не съм забелязала такова нещо, дай по-подробна информация в разликите, които си намерил? Всъщност, възможно е едното да е домашно от софтуерната академия, а другото да е от тук - защото те до голяма степен се препокриват, но има разлики. Забелязах, че някои от колегите като пускат решенията си за домашни, публикуват именно домашните си от академията на Телерик и трябва да се внимава в това отношение. Пиши си домашните по-добре според задачите, които виждаш в съответния курс на студентската система тук, защото не случайно са дадени малко по-различни задачки.

Edit: Наистина, сега си свалих и новият файл с условията и виждам разликите... Мисля, че не би трябвало да е проблем вече изпратеното домашно. Поне аз когато проверявам, няма да ми пука дали задачата с триъгълника е номер 8 или 9, а дали работи. Единствено трябва да имаме едно на ум, че Comparing floats не е задължителна. Иначе аз ще си редактирам домашното все пак. Мерси, че ни каза за тази промяна. Мисля, че такива неща е редно да се обявяват. Сега са само сменени номерата на задачите май, но друг път може да е нещо по-сериозно, заради което да се окаже че решението ни е грешно, защото не е хванат някой случай, посочен в по-новата версия на условията...

2
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Единствената разлика, която ми направи впечатление е, че са изместили предната задача за сравнение на floating-point числа от 3-та към 13-та със звезда. Други разлики не видях.

0
petrovaliev95 avatar petrovaliev95 358 Точки

Имаше и друга доста грубичка грешка, бяха сбъркали името на домашното с предното.  :D 

0
techmaniac avatar techmaniac 133 Точки

Според мен няма да има проблеми , понеже аз също си направих домашното по старите условия, но не съм го предал още.Ако има някакви проблеми ще го поправя и ще го предам обновено.Надявам се , обаче да не е проблем :)

Поздрави.

0
Yulia avatar Yulia 1343 Точки

Току-що един колега ми сигнализира, че в домашното ми съм решавала по грешно условие и след малък преглед на условията, които имах първоначално и тези, които са качени в момента в системата, се изясни, че освен номерирането и звездичката на Compare Floats, е променено и условието на задача 4 (Unicode Character). Понеже писах домашното веднага след лекцията, тогава по условие трябваше да принтирам символ с код "72", а сега трябва да е с код "42"... досадно е наистина, че се правят промени без да се обявяват, но срока за изпращането на домашното още не е изтекъл и може да го редактираме. Моля само, който намери и други разлики, освен споменатите - да каже, че леко се ядосвам като трябва да се връщам към тази тема...

0