Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
tsvnikolov avatar tsvnikolov 1 Точки

смяна на език на visual studio на Mac

Здравейте,

Преди време си инсталирах Visual Studio на моя Mac, като зададох език C#.

Сега искам да сменя C# с Java, но нямам особен успех.

Преинсталирах Visual Studio, но е "запомнило" езика C#.

Търсих в интернет нещо по темата, но може би не си задавам въпроса правилно, моля помощ!!

Тагове:
0
Общи приказки
inkarnasion avatar inkarnasion 278 Точки

По принцип visual studio е на microsoft и е предзназначен за C#, ако искаш да ползваш джава на него може да стане но с доста гимнастики ето виж тази статия... https://code.visualstudio.com/docs/java/java-tutorial

Но честно казано ако искаш да пишеш на джава иннсталирай програми които са си за нея, Софтуни дава лицензи за продуктите на Jet Brains, свали си Intelij и готово, ако искаш може да ползваш и eclipse или Net Bean. Не виждам смисъл да се мъчиш.

0
tsvnikolov avatar tsvnikolov 1 Точки

Благодаря много. 
свалих нея защото беше посочена като програма която трябва да имам за курса Programing Basic. Не желая да се мъча,разбира се, и тъй като съм съвсем нов, проблем ли е да работя на другите посочени от вас?

0
inkarnasion avatar inkarnasion 278 Точки

Има няколко технологии в курса Programing basic, идеята е да се ориентирате към някоя и да ползвате програмата за нея. Ако сте избрал C# ползвате Visual Studio, ако искате на джава ползвате Intelij, Eclipse, Net Bean,ако искате PHP сваляте PHP Storm, ако сте за джава скрипт сваляте Web Storm, или ако машината е достатъчно добра може да си свалите всички и да се упражнявате, така или иначе на бейсик ниво разликата в технологиите е малка, може да превключите по всяко време. Така че остави си Visual studio, и си свали и някоя програма едитор за джава, аз ти препоръчвам Intelij за начинаещи е по user frendly.

0
tsvnikolov avatar tsvnikolov 1 Точки

Благодаря много за отговорите, хубав ден!

1