Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
MartinBorisov94 avatar MartinBorisov94 52 Точки

Събиране на полезна информация за видео карти

Здравейте. Първо весели празници и браво на хора, които въпреки празниците не забравяме за нашия любим/ полезен форум.

Да мина на въпроса ми. Миналата година събрах една доста прилична машина с 4 то поколение на intel core процесорите и доволно рам. Една година доста игри вървяха (не флагмани разбирасе), но както се очаква вградената не е кой знае колко способна видео карта. Предполагам, че до няколко месеца ще си пазарувам видео карта та ако може да предложите линкове да попрочета. Не да отида 'бос' в магазина и да ми набутат нещо. Преди години пазарувах една видео карта 512мб (знаеме колко много бяха тогава) и въпреки това беше много "съката". Приемам всякаква информация (линкове, обяснения, бенчмаркове).


п.с. console.log("Xo Xo Xo Merry Christmas");

Тагове:
0
Хардуер
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Весели празници.

Ето малко чартове.

Предполагам става дума за настолна машина. Аз съм почитател на ATI - поне последно когато сравнявах бяха доста по-евтини от Nvidia и не по-малко производителни. Април месец тази година си купих ето тази и съм много доволен от нея./Вече различните марки предлагат различни „подобрение“, но и предишната ми беше на sapphire, отново vapor-x модела, и нямах никакви проблеми с тях/. Ето и линк към most. Като цяло вече почти не играя, но я бях взел за Battlefield 4 - върви безотказно с 60 кадъра на medium и към 40-50 на High /става дума за 16:9 20 инчов монитор/. Досега не съм срещал игра, която да не върви прилично. Elder Srolls online, Total War 2 - 60 кадъра на максимум. Не мога да се сетя за други тежки игри, които съм подкарвал наскоро. Разбираемо Dota 2/ LoL / WoW летят.

Зависи колко пари си решил да отделиш за картата и за какво ще я ползваш. Единствената причина за мен да се дават пари за видео карти са някакви игри или графичен дизайн (обработка на снимки и тн - ако не се лъжа искаха доста от към видео). Дори копачките на монети минаха на ASIC-и отдавна :). Може би все още ползват R9 290x за Litecoin-и, не съм се интересувал отдавна.

5
26/12/2014 03:11:19
Roumen avatar Roumen 127 Точки

Също бих ти препоръчал ATI, особено модела Radeon R9 290x, съотношението цена/производителност спрямо алтернативни варианти в този ценови клас от Nvidia според мен е много по-добро. Имам наблюдения и върху мобилна версия на картата M290x (орязана е), която също е отлично решение за ъпгрейд на лаптоп. Признавам, обаче че в по-високия ценови клас Nvidia докарват по-добра производителност, но вече до колко си струва цената е труден въпрос, аз по-скоро бих инвестирал разликата в ново ssd.

5
quickben avatar quickben 974 Точки

за лаптопи , за настолни 

Но се чудя, след като за програмиране най-важното е процесор, рам, и хард-диск, защо си купувате видео карти, на мен лично не ми остава никакво време за игри, да не кажа, че тотално съм изгубил всякакво желание да играя, особено след 8-10 часа на ден пред монитора :)

0
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Такаааа.... Първо - вземи си NVIDIA.Причини:

-Те се докопват първи до игрите и ги оптимизират да работят на техните видео карти.

-Имат си физика, минаваща през видео картата, което ти пести до 50% CPU load при някой игри.

-Имат ред други технологии като реалистична коса, дрехи, специални видове АА и тн.

Като цяло Nvidia са gaming фокусирани, докато ATI са повече за професионална употреба - 3д графики, видео рендеринг и тн.

Като правило ако името на видео картата започва с GTX - няма да сбъркаш.Това са им флагманите и дори и на най-евтините варианти вървят всички нови заглавия на high.

Имай в предвид обаче, че са черни дупки за ток и трябва да провериш дали захранването ти има съответните накрайници и мощност за да ги поддържа.

Ако те притесняват цените - в OLX има доста голям избор на половин цена. Видеокартите по дефиниция са почти вечни, така че ако работи като я купиш - ще работи докато не я счупиш.

0
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

С това, че били почти вечни, тотолно ме загуби. Видео картата е една от най-бързо амортизиращите се части, на един гейминг компютър.

1
MartinBorisov94 avatar MartinBorisov94 52 Точки

Благодаря за отговорите на всички, ще попрегледам линковете който са дадени. Забравих да спомена, че става върпос за настолна машина и не да се програмира на нея. Брат ми я изолзва главно за игри. Аз си използвам лаптопа, който съм си конфогорирал за програмиране и ми е доста прилична машинка. Найстина както колегата quickben каза, след като през дена си програмирал грам желание няма за игри след това.

1