Нов език за разработка на уеб сайтове Ur/Web
Нещо интересно, което може да се хареса на някой :)
Линк ---> Ur/Web
Нещо интересно, което може да се хареса на някой :)
Линк ---> Ur/Web
Затворих на примера, в който имаше SQL и HTML в едно.
Нали идеята е да разделяме семантично-различните части на отделни такива?
И в момента уеб разработчиците се делят на back-end и front-end. Силно се съмнявам, че този език ще е толкова добър, колкото го изкарват.
`....които са привикнали с процедурни и обектно-ориентирани езици като С и Pascal.` - Ами ако някой е свикнал с обектно-ориентиран език като ML или Assembler... к'во правим?
Много езици за програмиране са се появявили и след това са изчезвали.
Един език за да остане и да се наложи трябва на него да заложи сериозна компания и да го развива.
Малцина от вас помнят как 90-те години Delphi се беше наложил като език , но зад него стоеше Borland.
В момента който Borland го продадоха на малка компания неща започнаха да западат и вече са малцина които го ползват.
Този език може да е много хубав , но ако зад него не застане сериозна компания ще бъде забравен.
Така преди години промотираха Prolog и си всички мислеха , че това е един от езиците на бъдещето.
Колко от вас чували за Prolog a ?! Тогава дори бях виждал разраотка на Borland - Turbo Prolog
Ужас ... SQL в html-a ...
Ключовото е компилатора, не знам какво сте го захапали този sql в css-a.
Може би защото ни интересува какъв е кода преди компилацията...? :)
А как бихте се чувствали ако 5г сте писали на C++ и трябва да минете на PHP
След това вече нищо не може да ме учуди.Като пропишете на повече езици това няма да ви прави впечатление.
iliev72, чак тогава човек успява да забележи хубавите/лошите неща в даден език и си прави сметка кой за кое е по-добър, нали?