Нов език за разработка на уеб сайтове Ur/Web
Нещо интересно, което може да се хареса на някой :)
Линк ---> Ur/Web
Нещо интересно, което може да се хареса на някой :)
Линк ---> Ur/Web
Затворих на примера, в който имаше SQL и HTML в едно.
Нали идеята е да разделяме семантично-различните части на отделни такива?
И в момента уеб разработчиците се делят на back-end и front-end. Силно се съмнявам, че този език ще е толкова добър, колкото го изкарват.
`....които са привикнали с процедурни и обектно-ориентирани езици като С и Pascal.` - Ами ако някой е свикнал с обектно-ориентиран език като ML или Assembler... к'во правим?
Много езици за програмиране са се появявили и след това са изчезвали.
Един език за да остане и да се наложи трябва на него да заложи сериозна компания и да го развива.
Малцина от вас помнят как 90-те години Delphi се беше наложил като език , но зад него стоеше Borland.
В момента който Borland го продадоха на малка компания неща започнаха да западат и вече са малцина които го ползват.
Този език може да е много хубав , но ако зад него не застане сериозна компания ще бъде забравен.
Така преди години промотираха Prolog и си всички мислеха , че това е един от езиците на бъдещето.
Колко от вас чували за Prolog a ?! Тогава дори бях виждал разраотка на Borland - Turbo Prolog ![]()
Ужас ... SQL в html-a ...
Ключовото е компилатора, не знам какво сте го захапали този sql в css-a.
Може би защото ни интересува какъв е кода преди компилацията...? :)
А как бихте се чувствали ако 5г сте писали на C++ и трябва да минете на PHP ![]()
След това вече нищо не може да ме учуди.Като пропишете на повече езици това няма да ви прави впечатление.
iliev72, чак тогава човек успява да забележи хубавите/лошите неща в даден език и си прави сметка кой за кое е по-добър, нали?