Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
IskamDaUcha123 avatar IskamDaUcha123 3 Точки

Как да стана по-добра по Математика

  Здравейте!

  Имам голям проблем.Вече е февруари месец,7 клас съм имам матури и съм много зле по Математика.Моля ви кажете ми какво да правя.Гледам уроците на Уча.се ходя на уроци по Математика,но няма никакъв ефект.Нуждая се от вашата помощ!Благодаря предварително!

Тагове:
3
Важни съобщения 09/02/2020 15:19:23
krum_43 avatar krum_43 413 Точки

Математиката е точна наука.Има хора,на които им се отдават точните науки и хора,на които не им се отдават.Ако си от вторите трудно ще постогнеш големи успехи,но пътя е само един-решаване на задачи.                                                :)

0
09/02/2020 16:02:14
ThomasMore avatar ThomasMore -18 Точки

On the off chance that you dismissal to take inconceivable notes and are not watchful to unequivocally duplicate direct verbalizations and make genuine references, you will be in peril to mimicking material in the creation that isn't stand-out with you Article Of The Week. Fighting that your copyright infringement was coincidental won't help your motivation. It is your commitment to take cautious notes and ascribe all credit to whom it is typical through the fitting reference. 

 

-3
k.sevov avatar k.sevov 1073 Точки

Малко е трудно да се даде смислен отговор без повече информация, така че ще трябва съвсем общи неща. Няма някаква магическа техника, с която изведнъж ще започнеш да разбираш всичко, но пък може да се опиташ да си оптимизираш учебния процес за максимални резултати. 

Първото нещо е, че няма да имаш просто изпит по математика, че да се опитваш да ставаш по-добра по математика по принцип. Ще имаш конкретен изпит с конкретен формат и целта е да станеш добра точно в тези задачи, които ще ги има там. Това става с много решаване на предишни изпити и като свършат тези от минали години и примерните можеш да минеш и към някакви помагала (задължително с примерни изпити по актуалния формат). Тази идея важи и за колегите от Софтуни за хубави резултати на изпитите :D

Тестовата част е по-лесна от тази за разписване и бих дал приоритет на нея за начало. Целта е да можеш да си правиш тестовите задачи без проблем, като това би трябвало да се получи само от решаване на такива изпити - ще забележиш как задачите са общо взето едни и същи по шаблон и като видиш решенията няколко пъти следващите вече не са проблем. След това вече е ред на тези за разписване и което ти е по-лесно от алгебрата и геометрията. Все пак бих препоръчал алгебрата първо, защото и там го има този ефект на шаблона - има няколко основни типа задачи и като им научиш схемата всичко е наред. Ако в един момент се чувстваш уверена в тези и има още време до изпита вече може да се фокусираш върху геометричните с доказателства. Тези са по-нестандартни и не си приличат толкова една с друга, така че бих препоръчал по-широк преглед на нещата - не толкова решаване (само няколко накрая за практика), колкото разглеждане на различни решени задачи, за да получиш обща представа и вече да се надяваш, че на място ще успееш да измислиш решенията. 

Като цяло идеята е да си вкараш отделеното време за учене в това, което ще ти донесе най-много точки на изпита. По-добре е да знаеш някои неща чудесно и някои неща почти никак, отколкото да се опиташ да научиш всичко и накрая да не научиш нищо. Затова приоритети - първо тестовата част, после алгебра, накрая геометрия ако остане време :) Ако уроците по математика не ти помагат (защото примерно са на високо ниво или не са пряко свързани с изпита) ги зарежи, няма смисъл да си губиш времето с това. Успех :)

1
09/02/2020 22:20:36
aquaruiz avatar aquaruiz 135 Точки

Първо, пиши математика на български с малка буква.
Второ, решавай много и всякакви задачи. Чети решения на задачи на други хора и гледай видеа за решаване на задачи по математика.

Трето, учи английски.
Последно, не се отказвай като стане напечено. :)

 

ПП. Матурата по математика не е задължителна. Ако ти е толкова важно за гимназия, смени я с физика. Там задачите са по-леки.

1
12/02/2020 19:45:38
xmangg avatar xmangg 1 Точки

Опитай се да разбереш как се решават по-лесните задачи. Те ще ти бъдат достатъчни, за да изкараш матурата.
Недей се стряска, мислейки за всички трудни задачи, които не разбираш - не е нужно да можеш да ги решаваш.
Порешавай задачи с някой, който ще ти ги обясни на твоя език - съученик например.


Така или иначе, решаването на задачи по математика не е фактор за успех в кариерата и ако искаш да се развиваш, стартирайки бизнес или кариера в компания, съсредоточи се в развиването на подходящите за целта ти умения.

0
14/04/2020 15:25:53
MishoMoney avatar MishoMoney 17 Точки

Първото, което трябва да направиш е да не си мислиш, че не можеш. После да се упражняваш в логическото мислене.

Възможно е при тебе това да не развито като естествена склонност. Но дори да е така, с малко повече усилия ще станат нещата. Вярвай в себе си и работи здраво! 

0
19/06/2020 14:17:23