Loading...
g_todorov avatar g_todorov 106 Точки

Simple Operations and Calculations - Lab - "08.FishTank" Оптимизация на кода и "говорящи" имена на променливите!

Здравейте,

реших последната задача "Fish Tank" от Simple Operations and Calculations

и имената на променливите ми станаха още по-дълги, за да са "говорящи"! Единствено аз ли обръщам внимание 

на това!? Пробвах с по-къси имена на променливите, трудно се ориентирам коя с коя променлива да умножавам и ако кода е по-дълъг с повече променливи със сигурност ще се объркам! Тая дължина на името на променливата не натоварва ли кода? Ще съм ви благодарен да споделите мнения! Предварително благодаря за мненията! Публикувам ви и кода на задачата тук:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace _08.FishTank
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            var lengthInCentimeters = int.Parse(Console.ReadLine());
            var widthInCentimeters = int.Parse(Console.ReadLine());
            var heightInCentimeters = int.Parse(Console.ReadLine());
            var percentage = double.Parse(Console.ReadLine());

var volumeOfTheTankInCent = lengthInCentimeters * widthInCentimeters * heightInCentimeters;
            var volumeOfTheTankInLiters = volumeOfTheTankInCent * (1.0 / 1000.0);
            var percentageInRealNumbers = percentage * (1.0 / 100);
            var neededLiters = volumeOfTheTankInLiters * (1.0 - percentageInRealNumbers);

Console.WriteLine($"{neededLiters:f3}");
        }
    }
}

Тагове:
0
Programming Basics

Ще помоля по-напредналите да споделят има ли и по-интелигентен начин за именуване на променливите, от тоя по-горе в кода на задачата! Знам, че това е много важно за дълги кодове в реалното програмиране! Благодаря за мненията!

0
nickwork avatar nickwork 657 Точки

Привет, на мен лично ми допада как си именувал променливите, веднага ми става ясно какво прави кода ти, не ме кара да се замислям "тук какво е искал автора да опише или да изчисли". За мен лично е по добре да се именува по този начин като теб (изобщо не е лесно да даваш имена на променливи :)), колкото по недвусмислено наименуваш (за да не се чуди някой какво си имал на предвид) , толкова по добре. Даже в някой случеи за по добро описване на кода до променливите се слагат и допълнителни коментари - със същата цел - да бъде максимално ясно на този, който работи с кода ти какво прави. Като цяло това е моето (лично) мнение! 

П.С. Повечето даже ги мързи да пишат такива описателни имена на променливи като твоите, което не е ок... Успех :)

1

Благодаря, колега! Аз съм от предна инстанция на курса, както се личи по точките ми, но не успях заради лични проблеми да се явя на изпит! Въпреки това има винаги още много какво да се научи и решавам задачите наново и с голям интерес!

На теб колега също желая успех и е ще се подкрепяме и обменяме опит и занапред!

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.