Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
CvetomirShterev avatar CvetomirShterev 4 Точки

Front end developer

Бих искал да попитам дали със знанията от Fundamentals + знанията от Frontend отвореният курс ще мога да започна работа като junior frontend?

Тагове:
0
Работа
prohause avatar prohause 352 Точки

Едва ли 

0
CvetomirShterev avatar CvetomirShterev 4 Точки

Благодаря за отговора .Въпроса тогава е какво е необходимо да се надградят горе споменатите условия  за започване като junior frontend?

0
prohause avatar prohause 352 Точки

Има няколко конкретни направления. Трябва да се извърви цялото направление, за да има някакъв ефект. Ако имате допълнителни знания вече картинкате е друга 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1281 Точки

За front или какъвто и да е никакъв шанс. Сега ще кажеш ама защо и ще ти отговоря.

Не знаеш js  или поне на много основно ниво, css html са ти общи понятия. Не знаеш никои от модерните frameworks  react angular vue  някои от тези,три по-екзотичните няма да изброявам. Не знаеш как работи уеб и хттп заявки rest/graphql  нз каквото там се ползва. Убеден съм че мога да ти задам някои от въпросите който имам подготвени за интервюта за juniors и няма да знаеш как да ми отговориш.

И като ми дойдеш на интервю какво да те правя. Ок може да имаш желание и да имаш потенциал, но проектите чакат от вчера за днес,ако ще те обучавам ще искам да е нещо по реакт примерно или каквото ползваме или ако имаме някакви къстъм неща, не тепърва да ти обеснявам какво е http какво е rest, Или каква е разликата между монго  sql server  и подобни.

Особенно сега фирмите са и по-внимателни заради карантината и рецесията която идва, много освободиха хора или ги напуснаха outsource фирмите ги удря яко,някои вече освободиха доста хора но няма да коментирам имена.

Та да до края на тая година си сядаш на задника и кодиш яко учиш един framework от 3те популярни и тогава,ако ти се занимава с css hell няма лошо.

Но в момента шанса ти да  започнеш дори есента е под 10 % и то ако приемем че нещата се отпуснат преди лятото иначе ще стане още по-зле в някои отношения.

Това че са ти показали какво е html  и че знаеш да въртиш цикъл и поне какво е обект в js може би не означава нищо.

0
CvetomirShterev avatar CvetomirShterev 4 Точки

Благодаря за изчерпателния  отговор!

0
18/04/2020 19:44:55
CvetomirShterev avatar CvetomirShterev 4 Точки

Здравейте ! Бих искал да ви питам относно модулите JS advanced и Front-End , те достатъчни ли биха били за работа или стаж като Front End dev?

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1281 Точки

пак същия отговор като  по-горе :D без читав framework както е наводнен пазара в interns juniors никакъв шанс.

0