Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
dermenji avatar dermenji 2 Точки

Онлайн обучение

Здавейте, имам следните въпроси:

аз съм записан на онлайн обучение C# Basics, задължително ли е предаване на домашни (знам че е препоръчително)? 

Понеже съм от Варна за изпита трябва ли да се явявам в София при вас или пак може да протече онлайн? 

Благодаря предварително за отговор.

2
Въпроси за SoftUni
SimeonStoykov avatar SimeonStoykov 114 Точки

Здравей. Домашните за онлайн студентите не са задължителни. Оценката за онлайн студентите се формира на 100% от самия изпит като има и до 10% бонус към нея за форумна активност. За да се явиш на изпита е задължително да дойдеш в залата, не може да протече онлайн.

3
18/01/2015 23:05:00
goinnovation avatar goinnovation 1 Точки

    Имам следният въпрос - защо няма лекции за "Въведение в програмирането" в курса  - C# Basics Alpha януари 2015  

  Как ще направя домашно без лекция? Аз съм начинаещ и искам повече информация за C#, когато гледам видео тогава имам почти пълна представа за какво става въпрос и как мога да направя нещо. Дадено домашно и срок за изпълнение а лекция няма. Аз не знам какво да правя.   Чета книга но това не толкова добре помага. 

                                        Моля отговорете ми.

0
SimeonStoykov avatar SimeonStoykov 114 Точки

Здравей колега. По принцип видеото се качва до няколко дни след лекцията, но не знам защо това все още не е качено и кога точно ще го качат. Докато чакаш да го качат мога да ти препоръчам да прочетеш темата "Въведени в програмирането" от тази книга и/или да изгледаш някое от видеата на тази тема от изминалите курсове по C# Basics (които можеш да намериш тук), например от курса през ноември, защото реално предните нулеви нива също са имали такава лекция и на нея са взели абсолютно същия материал, който вие сте взели.

1
19/01/2015 10:20:27
Petya avatar Petya 2460 Точки

@goinnovation Видеото вече е качено в курса. Видеата отнемат по 1-3 дни за качване, зависи кога се е провела лекцията. Обаче има още 6-7 курса проведени по същите материали, които са минали и можеш да гледаш тях, докато се публикуват видеата за твоя курс, даже е препоръчително - така можеш и да изпревариш и курса и да си една лекция напред. Всички видеа от курсовете по основи на програмирането със C# можеш да намериш тук.

2
GogoK avatar GogoK 80 Точки

Здравей,
Ако не си правил домашна работа тази седмица ти препоръчвам да го направиш със следващата и ще разбереш къде са плюсовете dermenji. Аз съм онлайн от алфа-януари, и си задавах същите въпроси миналата седмица, но реших да се включа към домашните, поради няколко причини. Първо, дава ти възможност сам да прецениш до колко си усвоил изминалия материал спрямо другите като теб. 2-ро можеш да сравняваш твоите проблеми; задачи по които сам си хвърлил труд - дори да са перфектни за теб, може да намериш в друга работа по добър начин, за решение или за по добро изписване. И да не забравяме, че при нас магията на учебната зала е няма, просто направи 1-2 домашни и сам ще разбереш кое е по добре за теб - дали да загубиш 1-2 часа с идеята да видиш друга гледна точка или това време да го отделиш за нов материал.
Като пример ще ти дам една от задачите на която сам открих грешка до която нямаше да стигна със сигурност: изтеглих домашно на колега и на задачата с хипотенузата имаше закръгляне до 269.258, като същото нещо го срещах и в предходните домашни. Пиша аз на колегата: опитай се да сравниш някой от катетите с полученият резултат за да си видиш къде ти е грешката, и в същият момент се сещам че аз не съм проверил своето, а съм сигурен на 100% че е верено. И се получи така че и моя резултат е закръглен, защото ползвах онлайн калк за по бързо уж. Домашното което давам за пример беше направено отлично: изписани решения, не само отговори, но също като мен и той се беше подвел от лесната задача. Може да не е кои знае какво и някой да каже, че търся под вола теле, но при правене на програма със сигурност ще си чупим главите заради подобна неточност. Според мен само заради по горе изброените си заслужава да "загубиш" малко време и поне аз стигнах до този извод, но мисля че няма да загубиш много ако пробваш 1-2 пъти. Макар да не ни дава дивиденти спрямо оценката накрая, дава градивност, което мисля че е по важно.

@goinnovation колегите са ти отговорили как на въпросите, но само ще вмъкна нещо. Както казах по горе аз съм онлайн и също се уча по видео лекциите. Пример ще ти дам, засега какво имаме, някой ти е казал: "ето ти японската азбука, напиши ми изречение." Искам да кажа че ни е пълна мъгла, какво се случва. Аз през изминалата седмица два дни подред гледах видеа за да продухам малко мъглата, при което се получи така че в главата ти става пълна мешиница и главоболие. Вярно се зацепваш нещо в повече, но и многото информация наведнъж мисля че не е отговора. След като четеш по книгата, само ще ти дам съвет, и ако искаш го пробвай. Прочети три пъти от книгата дадена глава и виж колко време ти е отнело(видеото е 1ч~2ч). После се опитай да решиш задачите, само тези които можеш в момента. В книгата има и упътване! Ако решиш 1/3 от задачите по този начин, означава ли че нещо си усвоил? И след това си пусни лекцията от видеото. Ако искаш пробвай моя метод и прецени за себе си ;) Успех!

0
thompson avatar thompson 0 Точки

Здравейте,искам да попитам дали мога да гледам лекцията по време на провеждането й online.

0