[Exam] КПК - Впечатления, решения, резултати
Здравейте, хора.
Мина последния изпит от второ ниво. Може би и вие като мен с любопитство и леко вълнение очаквате резултатите от оценяването или пък не.
Колкото повече научаваме, толкова по-интересни стават проектите и изпитите. Успях някак да обърна отношението си към изпитите - от притеснение как ще се справя към любопитство какво са ни подготвили като проблем от СофтУни и вълнение, че ще се изправя пред нов интересен проблем и ще натрупам нови знания и опит. За вас как е усещането? Какво е във вашите очи явяването на изпит?
И по същество - за изпита по КПК. Бях на първия - от 10 часа сутринта. Задачата ми се видя добре подготвена. Закачките в кода ми се видяха доста освежаващи и погледах 10-ина секунди от видеото на брата на кодописеца :) Вие? Много ми е интересно да разучавам и подреждам чужд код и да търся как работи. Предизвикателство си е. Чак имам мерак да си го разцъкам още,като се наспя :) Иначе рефакторирах доста (може още доста). На едно място ми беше трудно да преименувам единия "пакистански" метод. Доста гледах кода, за да реша как е добре да се казва. Намерих единия ботълнек - в стринговете, разбира се. За други- не знам - имах едно предположение, ама не се оказа вярно - не ми и останамного време да го търся. Трябваше да отделя повече време на тестовете - можеше още там да дам на света :D Имаше няколко излишни парчета код тук-таме... Ще ми е интересно да видя авторско решение :)
Та така - иначе за курса - определено ми се отрази това (неблагоприятно), че курсът беше толкова разтегнат във времето. Трябва ми повече самодисциплина, за да се подготвям по-последователно. Колкото повече научавам, толкова повече разбирам колко много има за учене и колко малко знам всъщност :) Забавата на това да си разширяваш полето на знание ;)
Дано сме се представили всички добре и така - напред и нагоре :)
Успех на поправителните (който ще ходи)!
Ще се радвам да споделите как мина изпитът за вас :) Пък и Ниво#2 като цяло...?!?