Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
jabalka avatar jabalka 960 Точки

[Exam] КПК - Впечатления, решения, резултати

Здравейте, хора.

Мина последния изпит от второ ниво. Може би и вие като мен с любопитство и леко вълнение очаквате резултатите от оценяването или пък не.

Колкото повече научаваме, толкова по-интересни стават проектите и изпитите. Успях някак да обърна отношението си към изпитите - от притеснение как ще се справя към любопитство какво са ни подготвили като проблем от СофтУни и вълнение, че ще се изправя пред нов интересен проблем и ще натрупам нови знания и опит. За вас как е усещането? Какво е във вашите очи явяването на изпит?

И по същество - за изпита по КПК. Бях на първия - от 10 часа сутринта. Задачата ми се видя добре подготвена. Закачките в кода ми се видяха доста освежаващи и погледах 10-ина секунди от видеото на брата на кодописеца :) Вие? Много ми е интересно да разучавам и подреждам чужд код и да търся как работи. Предизвикателство си е. Чак имам мерак да си го разцъкам още,като се наспя :) Иначе рефакторирах доста (може още доста). На едно място ми беше трудно да преименувам единия "пакистански" метод. Доста гледах кода, за да реша как е добре да се казва. Намерих единия ботълнек - в стринговете, разбира се. За други- не знам - имах едно предположение, ама не се оказа вярно - не ми и останамного време да го търся. Трябваше да отделя повече време на тестовете - можеше още там да дам на света :D Имаше няколко излишни парчета код тук-таме... Ще ми е интересно да видя авторско решение :)

Та така - иначе за курса - определено ми се отрази това (неблагоприятно), че курсът беше толкова разтегнат във времето. Трябва ми повече самодисциплина, за да се подготвям по-последователно. Колкото повече научавам, толкова повече разбирам колко много има за учене и колко малко знам всъщност :) Забавата на това да си разширяваш полето на знание ;)

Дано сме се представили всички добре и така - напред и нагоре :)

Успех на поправителните (който ще ходи)!

Ще се радвам да споделите как мина изпитът за вас :) Пък и Ниво#2 като цяло...?!?

6
C# OOP Advanced
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Интересен беше изпитът, но да, и доста обемен. Аз не успях да направя всичко. При рефакторирането оправих бъга, за който спомена Наков, за изтриване на air ticket, но развалих триенето на другите два билета. При юнит тестовете го хванах това, но нямах време да го оправя. Така си останах, с два гърмящи теста и неработещо триене на bus и train билетите.

3
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Колеги, пълните резултати от редовния изпит по КПК са качени в системата. 

За всички, които имат желание да се явят на поправка/повишение - утре (23/01) от 9:00 до 9:50 ще имате възможност да заплатите за изпита.

2
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

А от контактите ми бяха казали, че има грешка в протокола ми и ще ми оправят оценката. Може ли да ми кажеш какво се случи с моя случай. 

0
achebg avatar achebg Trainer 387 Точки

Не е имало грешка в протокола по КПК. Имаше хора, които не са предали изпита като домашно в системата, а само в judge. Тези хора получиха оценка по-късно, защото трябваше да ги търсим един по един и да сваляме решението им от judge.

0
22/01/2015 23:15:45
IvayloNikolov avatar IvayloNikolov 14 Точки

А има ли шанс все пак да има объркани някакви резултати, защото имам по-малко точки от ръчното оценяване, отколкото от 13-те точки от Джъджа, които имам?

0
22/01/2015 23:22:18