Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Точна информация за формирането на крайни оценки ?

Здравейте, 

Интересува ме формирането на оценките за online студентите.

Разбира се преди да попитам потърсих в форума и има достатъчно много теми по въпроса. За съжаление не намерих нито една която да казва ясно от какво се формира оценката. Повечето започват с "Според мен", "Мисля, че" и тн. На сайта има инфо само за това какви са разликите в правата на студентите.

Моля за линк ако някъде е написано точно и ясно.

На повечето места хем пише, че домашните имат отражение хем обратното. Хем имам възможност да оценявам домашни, хем реално не знам влизат ли ми в оценката. Екипната работа вероятно има отражение. 

Ясно е, че всяко нещо е полезно и повечето направени неща са само в мой + , но идеята е, че сега се чудя дали да оценя домашно или да прочета няколко страници от книгата (примерно). Казано с други думи ако не трябва да следя срокове които изтичат предпочитам да знам :).

Поздрави,

А.

 

4
Java Advanced
Vasilsk avatar Vasilsk 109 Точки

Здравей,

Оценката се формира 1към1 както при присъствените студенти с разликата, че при онлайн студентите тя не зависи от присъствията ти, по обясними причини. 

Или иначе казано зависи от изпита, предадени домашни, оценени домашни и тиймуърк проект.

Самият изпит зависи не само от твоя резултат, а и от този на останалите, защото се прави скалиране на базата на общия успех. Затова предварително никога не казват колко точки са необходими за издържан изпит или за определена оценка.

2
22/01/2015 13:11:41
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Според мен не си гледал презентацията от въвеждащата лекция - във въвеждащите лекции винаги е описан начина на оценяване:

Scoring System for the "Java Basics" Course

Exam – 80%

Labs – 10% (added to the exam results)

Homework + evaluation – 5% + 5%

Team work – 10%

Bonuses – up to 10%

Presence in class – 5% (onsite students only)

 

Единствено процентите от Labs, както и присъствието в клас важат само за присъствени студенти.

2
22/01/2015 13:23:11
Nexus avatar Nexus 119 Точки

Здрасти Анатоли. 

Да знаеш НЕ си прав. 

Тоест прав си ама не точно :))).

Лекцията я гледах, и наистина има споменато точно каквото ме интересуваше ! За тези които се чудят като мен 50:12 мин..

ОБАЧЕ имай предвид, че Наков води тази лекция. Не знам как пише софтуер въпреки всичко прочетено за него но знам със сигурност, че това в което го бива адски много е преподаването :) ! Признавам си не си спомнях да е споменато за оценките но пък помня отлично изреченията като ... "Присъствено е по ефективно защото ако си в къщи - жената... децата ..." .Или  "В  екипната работа ще се научите как някой Ви обещава нещо но не го изпълнява " :))) Но при толкова информация колкото предава той понякога се поизпуска нещо :) .

Казано с други думи - Мерси за инфото :)!

Поздрави,

А.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Мисля, че не си ме разбрал добре - имам в предвид, че не си гледал презентацията /Power Point Presentation файла, а не видеото от лекцията/, където тази информация я има :)

А че всеки може да пропусне да каже всичко си е човешко :) Няма безгрешни хора...

0
VyaraG avatar VyaraG 45 Точки

Здравейте :) Още едно въпросче относно изпита (макар и да не съм сигурна, че точно тук му е мястото) - задължително ли е писането под LINUX по време  на провеждането му? И, това към onsite колегите - какво IDE има инсталирано на компютрите в залата? 

 

Благодаря :)))

0
dmstoyanov avatar dmstoyanov 32 Точки

Здравей,
още в началото казаха, че по време на изпита ще е задължително да пишем под Linux. А колкото до компютрите в залата- на повечето(да не кажа на всички, защото не съм проверявал всеки компютър) има инсталирани виртуалки с Ubuntu 14.04 + Eclipse. Но все пак няма да е лошо да провериш преди изпита дали всичко е наред с машината.

1