Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
bslavov avatar bslavov 0 Точки

Java Basic January 2015

Курсът на Java Basic Януари 2015 започна, а аз все още не мога да пусна дори и 1 елементарна задача от домашна. Явно причините са комплексни и неразрешими за мен:

1. Не ползвам и ми е непонятна средата под Linux

2. Изтеглих два пакета: Eclipse Luna и NetBeans под Windows. Първият пакет се инсталира,втория иска SDK директория и не завърши инсталацията.

3. В Eclipse Luna средата не мога да се ориентирам и да пусна и най елементарен програмен ред.Или нещо още не е инсталирано или пакета е бъгав.

И двата пакета са теглени от следните линкове:

http://www.eclipse.org/downloads/

https://netbeans.org/downloads/

Бихте ли ме ориентирали какво да правя,ако не е късно вече с курса.

Благодаря,

Тагове:
0
Java Advanced
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Инсталирал ли си Java JDK?

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html

По спомени Netbeans сам намира и конфигурира настройките си за JDK, така че след инсталацията на JDK инсталирай Netbeans.

При Eclipse трябва ръчно да посочиш в настройките му къде се намира виртуалната java машина.

ПС. Промени си заглавието по правилата, защото така не отговаря на запитването ти.

1
22/01/2015 22:36:29
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Здравей!

Моят съвет колега е да инсталираш Linux независимо дали е под виртуална машина или ще предпочетеш Dual Boot, тъй като гн-Наков изрично спомена че на изпита няма да баде позволено да се използва Windows , а и чесно да ти кажа Java под Windows .... Относно другия ти проблем колегата a.angelov е обеснил.Ако имаш проблеми с инсталация на Linux или вапроси ще ти баде отговорено.Поздрави!

0
greedy1988 avatar greedy1988 21 Точки

А защо си се спрял точно на тези две IDE ? Защо не ползваш като за начало VS 2013 , достъпно е за всеки както се разбра, а след това вече може да се прехвърлиш на Eclipse- за него ако нямаш никакъв опит ще ти бъде доста по-трудно.VS-то може директно да те препраща към инфо в библиотеката , аз също пробвах първоначално Еклипса , но има още бая хляб да се изяде ... така ,че лично според мен много по-бързо ще схванеш нещата с Visual Studio-то . 

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Не съм съгласен че VS е добро IDE за Java. Вярно с плъгин може да я подкара, но... Прекрасно е за C# и JavaScript, но за Java едва ли е много удобно.

Може би най-добрия вариант за IDE е IntelliJ IDEA /Community edition-а е безплатна версия и достатъчна за целите на обучението/. Има предимство и от друга гледна точка - за курсовете по JavaScript и PHP ще имате лицензи от СофтУни и за другите два продукта на JetBrains - WebStorm и PHPStorm, които са много подобни и по-лесно ще свикнете с тях.

2
23/01/2015 09:25:43
vicky_rum avatar vicky_rum 20 Точки

Препоръчвам ти да си инсталираш Virtualbox от тук: 
VirtualBox
След което да си изтеглиш тази дистрибуция, която е подготвена за курса и има инсталиран Eclipse 
username:softuni
pass:123456
Xubuntu 14.04 - Nakov

след което отваряш VirtualBox, създаваш си нова ОС, избираш каква част от ресурсите ти да използва ( аз лично съм задала 50% и не лагва) и я стартираш. Всичко това би трябвало да ти отнеме около 10 минути. 
Успех :)

0
p_shalev avatar p_shalev 80 Точки

Отваря линка за Убунту-то,но не иска да го тегли.Може ли да дадеш друг линк за сваляне на тази дистрибуцията?

Моя грешка,не се бях лог-нал.Извинявам се ;)

0
23/01/2015 12:34:04