Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mar0der avatar mar0der 191 Точки

[Test-Контролно] - 15 Януари 2015 - резултати и впечатления

Здравейте,

мисля че най - накря се появиха резултатите от първото контролно и искам да пусна тема за отзиви и резултати. 

Linux System Administration (Oct 2014) - Тест : 37

Това е малко неясно за мен как се транслира към оценка по шестобалната система. Ако максимума е 50 точки и се интерполира трябва да е малко под 5 ама не съм сигурен. За въпросите мисля, че зиписахме доста по другите теми няма да коментирам повече. 

Как мина при вас теста?

2
Linux Курсове 24/01/2015 11:05:57
galants avatar galants 12 Точки

Здравейте,

Моят резултат е: 31 т., което е много слаб резултат и доста под очакванията ми, но все пак тази територия е обширна и разнообразна и няма как за няколко мецеса да изучиш основите и. Също така, както всички знаем, повечето лиекции са без техт, а само се показваше какво се прави и за да се разбере, това което се преподава, е необходимо да си се сблъсквал с доста случай или да си се занимавал доста с това. Тъй е курса не е точно за начинаещи.

Като зключение ще кажа, че за мен теста бе труден, тъй като в повечето въпросите имаха своята специфика. Резултатът се дължи на лошите, не структурирани лекции, на не качествения видео материал и липсата на презентации, което оказва огромно влияние върху усвояването на материята. undecided

 

П.П. Иначе относно резултата, съгласно таблицата за оценяване излиза, че от 30 - до 35 е 3, от 35 - до 40 е 4, от 40 - до 45 е 5 и от 45 до 50 е 6.

1
mar0der avatar mar0der 191 Точки

хух ако така се оценяват е още по-зле. Къде я гледаш тази таблица. Гледам че си приложил картинка която липсва.

ЕДИТ: това било емотикона не картинка. не ми беше излязла. Къде гледаш таблица?

0
24/01/2015 09:39:07
galants avatar galants 12 Точки

На слайда оценяване ( стр. 34) от първата лекция . Тя е за начина оформяне на крайната оценка. Което означава двата теста и резултатите от домашните ( които са такъв мазалоч, че нямам думи. Имам предвид, че има домашни които не се виждат в страницата с лекциите - поне така разбрах cool и има домашни на няколко лекции еднакви sealed).

Та от този слайд, като разделим резултата на броя на тестовете, се получих примерното оценяване.

 до mar0der - пздравявам те за добрия резултат, покрил си 74 % от теста.

0
blichev avatar blichev 1 Точки

Колеги, къде получихте резултатите - на е-mail ли? Аз все още нищо нямам.

0
24/01/2015 10:37:43
byclops avatar byclops 126 Точки

Аз съм изкарал 43т. като за 3 грешки  знаех че съм ги допуснал, а другите 4 вероятно са дошли от някои по-езотерични въпроси, на които отговарях с educated guess:). Малко подцених обема на материята и може да се каже че опита ми като сисадмин  ме спаси от доста по-лош резултат.

Като цяло изпита ми хареса като теми и трудност. Може би действително беше прекомерно наблегнато на въпросите с инсталация на софтуер, за сметка на неща включващи повече логика, като regular expressions, sed, awk, скриптове. 

Имаше някои доста трудни въпроси, но е нормално - все пак тематиката не е проста. Като цяло повечето въпроси бяха логични и покрити от лекциите. 

Най-много ме затрудни факта че за повечето леции няма материали освен видеото. 

0
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Здравейте,

Аз изкарах 42т. и що горе очаквах някакъв подобен резултат от порядъка 4.50-5.00

Аз лично, не съм се занимавал с линукс преди или по-точно заниманието ми се изчерпваше с това да инсталирам Ubuntu, да си поиграя 1 месец и да спра.

Относно контролното. Не мога да кажа, че въпросите бяха неподходящи. Да, вярно имаше някои по-тривиални въпроси, които обсъдихме в една друга тема отнасяща се за "синтаксиса" на командите, които наистина имат нужда от назубряне за да се решат. Останалите ми се сториха доста интересни като например тези свързани с sed, regex и IDE. Това което според мен липсваше бяха въпроси свързани с bash scripting и някои тексто-обработващи команди като tail, head, cut, с които можеше да се измислят доста интересни въпроси.

Мисля че курса е доста полезен и научих доста неща от него. Въпреки че съм начинаещ, успях да усвоя голяма част от досегашния материал. При мен проблема беше че по време на присъствените лекции доста се разсейвам и не разбирам голяма част от преподавания материал. Когато ги гледам след това на видео, ми се проясняват доста неща.

Съгласен съм, че материалите от курса са хаотични и както каза колегата, понякога единствените материали са видеата от лекциите. Разбира се, има и някои материали от GitHub профила на hackman, за всяка лекция, но те са по-скоро допълнителни материали. Затова и се захванах да си водя записки докато гледам лекциите, за да мога да имам все пак някаква референция към минали лекции, а не да се налага да гледам лекциите на ново.

Друг проблем е, че организацията на самия курс е проблемна и, както някои споменаха в друга тема, връзката между екипа и лекторите е тромава и следствие от това често закъснява качването на видеата, а виждам че записите от камерите са качени доста не на място в страницата от курса.

Относно воденето на самите лекции, безспорно Мариян си е качествен лектор и нямам критики относно този аспект от курса.

Като цяло, мисля че курса е много интересен, полезен и е подходящ за начинаещи, но има какво да се подобри в самите материали и организация.

0
24/01/2015 12:15:31