Loading...
a_tifonoff avatar a_tifonoff 26 Точки

[Homework] C# Basics - Introduction to Programming - Problem {15} - *Age after 10 Years

Здравейте,

искам да попитам, дали според вас решението на тази задача трябва да прави всички проверки за коректно въведени входни данни. Например: Дата на раждане по-малка от данешната, дата преди или след 14.041916г., или други такива. Както и проверка за корктен формат на датите.

Mod Edit: Обърни внимание на т. 9 от Правилата на форума, която се отнася към именуване на темите.

Тагове:
1
Programming Basics 27/01/2015 16:18:14
v.indzhev avatar v.indzhev 37 Точки

Не мисля, че трябва да правиш някави проверки. Ако искаш никой не те спира.

0
GogoK avatar GogoK 80 Точки

Въпросът ти доста ме заинтригува. Аз доста си поиграх с "Date." за да свикна малко с формата, но не се бях сетил за подобни проверки, повечето ще ти кажат естествено "Не", защото си степенуваш задача с звезда. Но ако се опиташ да сътвориш нещо подобно, дори и да не успееш, това ще ти помогне да възприемеш по лесно следващите 3-4 лекции(урока). От първо четене мисля че са доста голяма част от Вход и изход, Условни констр и т.н... Така че аз ще опитам с идеята която даваш.. Не се чуди, Дерзай ;)

2
greedy1988 avatar greedy1988 21 Точки

Не е лошо това, което е казал колегата GogoK, да си размърдаш мозъка и с по-сложни операции,които все още не сме взели... примерно. :) Един съвет : първо си направи задачката по условие както е и вече ако ти остане си играй да я доразвиеш,за да не стане така,че да пропуснеш да предадеш домашното :) Поздрави . 

0
26/01/2015 23:22:05
CharlieScarver avatar CharlieScarver 33 Точки

Попринцип на този етап, не смятам за нужно да правиш проверки, но GogoK е прав, би било полезно, ще научиш нови неща. В случай, че си правил и преди или не ти се отделя твърде много време на лесна задача можеш просто да кажеш на 'потребителя' какъв формат очакваш. Приятно : )

0
zeksman avatar zeksman 2 Точки

Аз мойто го направих по най-простия начин, но с материала,които сме взели, мисля,че е ОК. След като го направих,се разраових в нета и намерих няколко интересни решения.

Ето го и моя начин:

http://pastebin.com/wWhni6s6

Разгледай ги, и може да ти хрумне нещо,или поне ще ти даде насоки.

Успех.

0
27/01/2015 10:39:33
a_tifonoff avatar a_tifonoff 26 Точки

Интересния вариант работи, но мен лично ме състарява по-рано, защото съм роден в края на годината. И понеже наистина ми стана интересен начина си поиграх да го накарам да смята вярно за всеки месец , и ден от месеца. Ето това е почти същото, ама си ме състарява , когато му е време: http://pastebin.com/eXd90qwg

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

a_tifonoff, това е решение, което смята коректно, но една забележка - имаш променлива myAgeNow, но накрая принтираш myAgeNow - marker. След като myAgeNow държи възрастта, по-логично е да манипулираш самата променлива и накрая да я принтираш. Т.е. извади marker още на 26-ти ред.

0
ugabugaman avatar ugabugaman -1 Точки

Много и се чудих на тази задача :) мерси за помоща :)

0
lubomir.mladenov.5 avatar lubomir.mladenov.5 23 Точки

Аз смятам че на този етап е рано да се задълбаваме в проверки, не че е лошо :). Може да дадеш пояснение какъв да бъде формата на въвежданата дата. Успех. 

0
GogoK avatar GogoK 80 Точки

Темата която е пуснал колегата ми се стори добра, защото ние така или иначе сме направили някаква основа от домашното...
Ето го и моят опит някой напреднал ако му се занимава, може да даде акъл кое е излишно, как може да се подобри и т.н. Всяка критика е добре дошла.

DateTame_training

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.