Включете се в GS1 хакатон 2020

GS1 в Европа организира първия си хакатон съвместно GS1 Германия, Аtrify, Google Cloud и Auto-ID Labs. Събитието ще се проведе в Кьолн на 18 и 19 септември 2020 г. Обмисля се възможността за провеждане на събитието както присъствено, така и виртуално, или ако обстоятелствата го налагат – изцяло виртуално.

Основната цел на това технологично състезание е проектирането на по-добри продукти посредством помощта на изкуствен интелект. Събитието GS1 хакатон 2020 ще се фокусира на три основни  теми: устойчивост, хранене и персонализация.

В световен мащаб са актуални проблеми като пост-пандемична криза, глобалното затопляне, недостига на суровини, детския труд, като те променят начина, по който хората консумират и се ангажират с продуктите. Потребителите се информират все по-добре как техните модели на потребление могат да допринесат за подобряването или влошаването на тези проблеми и започват да изискват прозрачни и устойчиви продукти. Създават се нови възможности за комуникация между производителите и потребителите.

Може би се питате „Защо GS1 в Европа е домакин на хакатон?“ GS1 е неправителствена организация разработваща глобални стандарти, а най-познат е „баркодът”. Чрез баркодът информацията за стоките се дигитализира сравнително лесно, а стандартизирането на продуктова информация за нас е ежедневие. Нашите стандарти проправят пътя за съвместимост в сложна система, съставена от хиляди различни производители, доставчици и търговци на дребно. Днес, стандартите GS1 подобряват ефикасността, безопасността и прозрачността по веригите за доставки в повече от 25 сектора, включително омни-канална търговия, здравеопазване, транспорт и логистика, обществено хранене, техническа индустрия и др., което води до над 6 млрд. сканирания дневно.

GS1 хакатон 2020 е събитие насочено към иноватори, стартъпи, университети и др.

Предложените решения трябва да се съсредоточат върху използването на следните технологии:

- Computer Vision/AR/VR

- Text Mining

- Atrify API/ AutoID Labs EatFit API

Организаторите от Аtrify, Auto-ID Labs и Google Cloud се ангажират да дадат достъп до данни и да подпомогнат участниците по време на хакатона.

Всички участници се състезават за награден фонд в размер на 10 000 евро.

За повече информация и записване: тук.