Настройване на Atom за работа с JS

Привет колеги, предвид че искам да избегна всякакви продукти на Microsoft реших да ползвам Atom като единствена алтернатива с наистина свободни код и лиценз.

User experiance-а досега е ужасен. Вместо да пиша код от първия ден ми отне час да разбера, че трябва да инсталирам някакъв пакет script, за да имам голямата чест да рънвам код през atom... много подобни имена на различни пакети също не ми помагат особено. Почти винаги има 2 пакета с почти единтични имена.

До сега съм слагал всякакви нови пакети и почти никога не вършат работа. Ползвам само Atom-Beautify и atom-jshint, като това второто ще го махна защото няма никаква разлика дали е включено или не. Изобщо работата с пакети в Atom е пълен ад...

Та сега най-големият ми проблем е, че не мога да включа debugging или да сложа break point. Слагах всякакви пакети и или не вървят или като тръгнат не ми помагат с нищо/безполезни са.

Някой може ли да ме ориентира какви пакети се слагат за дебъгинг и изобщо кои пакети да сложа и как да ги използвам за работа с Java Script.