Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

Оценки, презаписване на ниво

Вече 10-11 месеца уча в СофтУни, броя и нулевото ниво. Сега приключих второ ниво и от СофтУни имам много щедро предложение да презапиша нивото, защото не съм усвоил материала. Да презапиша второ ниво само срещу 100 лв(онлайн), а те с радост ще ми предоставят същите материали, които вече ми бяха предоставени. Много приятно предложение да загубя 4 месеца от живота си.

Защо ме спират да запиша 3-то ниво? Защото нямам изисквания минимален брой взети изпити, който както те пишат е само 4. Само 4. Имам невзет по КПК и нямам оценка по AngularJS. Нямам оценка, защото не се явих на защита. Не се явих на защита, защото за мен курсът беше слаб и е наглост хора, които не могат да направят един добър курс да ми поставят оценка. Защото това което се прави с част от курсовете е едно отбиване на номера, че е предаден определен материал и ми писна да го правят. Нищо общо с качествено обучение.  Това претупване и отбиване на номера не го приемам за курс, но ако държат да го броят оценката ми е Отличен 6 и си я поставям аз, защото аз съм си преподавал  и сам съм си учил, и съм много доволен от себе си. Има още нещо второ ниво започна като ниво от 4 курса за 4 месеца и премина в 5 курса за 5 месеца. Мен пита ли ме някой дали искам това?

Нямам договор в който пише, че ще повтарям или ще спирам обучението при два невзети изпита. Искам да уча SQL, защото се търси повече от Angular, а защо ме спирате? И като твърдите, че не съм усвоил материала двата курса JavaScript SPA и AngularJS много си приличат, дори заданията са подобни едно на друго. Малко HTML + REST заявки е и в двете места. По JavaScript SPA имам 4,98. Това, което не съм усвоил са юнит тестовете. Те ми трябват за да си взема оценката по КПК и да ги науча за да си взема оценка са два-три дни, а вие искате да загубя 4 месеца. Няма да стане. Това което може да стане е да ми се извините адекватно и подобаващо, но в замяна до момента получавам личното мнение на хора от екипа, че не съм бил прав да бъда ядосан???

-30
Въпроси за SoftUni
quickben:
Темата е изчерпана.
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки
Best Answer

Цялата тема е просто погрешна откъдето и да се погледне.

Първо, заглавието. "Оценки, презаписване на ниво." Какво общо има темата с оценките? Имаше наскоро хейт относно разминаването на предварително поставените критерии и реалните оценки по един предмет, но тук и грам не се засяга подобен проблем. Не ти харесва концепцията за презаписване на ниво ли? Че тя е само от полза, другата опция е - повтаряне на цялото обучение от начало. Това ли предпочиташ? Или третата - да се пускат напред хора без изпити, без нищо?

"оценката ми е Отличен 6 и си я поставям аз, защото аз съм си преподавал и сам съм си учил, и съм много доволен от себе си." В коя образователна институция това е адекватно? Където и да отидеш да учиш е ясно, че само и единствено институцията има правото да оценява знанията на учащите и да преценява имат ли те нужните знания да продължат обучението си или да завършат. Да се оценяваш сам е меко казан арогантно.

"Искам да уча SQL, защото се търси повече от Angular, а защо ме спирате?" Ами защото си има процедура. SQL се учи в ниво 3, а за да се обучаваш в ниво 3 трябва да си завършил ниво 2, а за да си завършил нивото трябва да имаш най-много един невзет изпит (което от поне няколко месеца ежедневно го виждам някъде обяснено). Доколкото разбирам си съвсем наясно с всички тези предпоставки и в частност с последната. Никой не те спира да гледаш лекциите по SQL; пък може като ги изгледаш да си поставиш оценка отличен 6.

"JavaScript SPA и AngularJS много си приличат, дори заданията са подобни едно на друго. Малко HTML + REST заявки е и в двете места." Като са толкова близки предметите, какво ти костваше с малко HTML + REST да отидеш на една защита и да изкараш някаква оценка?

"вие искате да загубя 4 месеца" Не, СофтУни искат хората да се научат и като завършат да бъдат кадри на ниво. И затова се дава възможност - който по някаква причина не успее за 4 месеца да научи каквото трябва, да го научи за 8 месеца. Аз доколкото разбирам ти нямаш никакви проблеми с тази концепция, просто си бесен, че не са те оценили подобаващо и че те карат да спазваш правилата, които всички останали спазват.

"Това което може да стане е да ми се извините адекватно и подобаващо" Аз мисля, че ти дължиш извинение на доста хора, защото се изказваш изключително грубо и нападаш лично почти всеки, който реши да ти отговори на несъстоятелните искания.

Че има какво да се желае от СофтУни - факт. Но има няколко типа хора. Такива, които очакват с фуния да им се налее акъл в главата и като им се каже, че не се справят на нужното ниво, предявават само претенции. Такива, които като видят, че нещо не е наред дават конструктивна критика и предложения кое как би било по-добре да се направи в бъдеще. И такива, които реално се заемат да направят нещата по-добри, с лични усилия.

Това, което отличава първата група от другите две е, че вместо да разглеждат университета като общност от хора, които искат да се развиват и си помагат взаимно, те гледат на него като на сергия от битак, където може да дадат 2 лв. и да получат знания наготово. Еми не става. Ако намериш място, където става - успех ти пожелавам там.

Аз мисля, че темата е крайно време да бъде заключена. И нямам никакво желание да чета поредна лична нападка от страна на автора. Предполагам никой не я е репортнал заради сеира, но нещата отдавна прекрачиха границите на смислената комуникация.

10
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Здравей,

Ще започна директно - подходът ти не е правилен.

Дори и да се чувстваш в правото си, смяташ ли, че като напишеш "извинете ми се веднага и ме пуснете в 3то ниво" и това просто да се случи? :)

Грешна ти е политиката от самото начало. Не помня къде е този "договор", но там пише, че не може да продължиш ако имаш 2 невзети изпита. След като не ти е харесало обучението по AngularJS (а вярвай ми, то не хареса на повечето от нас) и искаш да се правиш на rebel, защо още тогава не каза на СофтУни - така и така, не ми хареса обучението и не смятам, че трябва да се явявам на изпит. За да разбереш мнението им и какви ще са евентуалните последствия от момента, в който се помислиш за по-силен от системата.

Абсолютно неправилно е според мен на своя глава да не се явиш на изпит и врая на нивото да очакваш че някой ще те пусне напред. I don't know what you expected, както викат в 9gag :) Не се сещам за здравомислещ човек, чията логика би била "мога да си позволя да не отида на Angular, и без това лекторът не струваше, те сигурно от софтуни това го знаят и няма да ни вземат предвид оценките по Angular, значи в края на нивото дори и да не си взема КПКто би трябвало да ме пуснат да мина, нали?".

Как въобще ти мина през акъла? :)

Абе дето се вика тука хората нямат круши в устата/на клавиатурата. Ако беше питал какви са ти възможните варианти, можеше да разбереш още тогава. И ако не ти харесваха още от рано да приключиш :)

19
29/01/2015 11:52:32
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

RoYaL, не съм подписвал такъв договор. Може да е имало при самото регистриране в сайта "Съгласен съм с условията". Това, което казваш "така и така, не ми хареса обучението и не смятам, че трябва да се явявам на изпит" това съм го споделил със СофтУни преди защитата по същия начин както и тук съм обяснил защо не отидох.

-6
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Какъв беше техният отговор? Предполагам е можело да изясните ситуацията преди да се стигне до края на нивото. Въпреки, че е ясно, че едва ли биха направили реверанс, защото би се получил прецедент. Иначе за договорът е така, при регистрацията се "съгласяваш". Придпжлогом отношенията Студенти - СофтУни могат да се разглеждат и като чисто търговски.

1
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

RoYaL, отговор получих след около 20 дни в който се извиняват за това, че курсът не се е получил по най-добрия начин все пак се провеждал за първи път и, че съм нямал право да реагирам така както съм реагирал.

-1
29/01/2015 13:22:50
n.galabov avatar n.galabov 40 Точки

Колега, защо изобщо искаш да запишеш 3-то ниво? Ако все още не си запознат - сертификат накрая ще дават само при оценки над 5.00. Курсовете от ниво 3 ще са абсолютно достъпни и в твоя случай дали ще те запишат в ниво 3 или не няма особено значение. След завършването му отново ще има пост от твоя страна, само че недоволството ще бъде, че си взел всички изпити, а нямаш сертификат?! Наистина не разбирам. В последните няколко месеца SoftUni е заприличал на HateUni.

7
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

n.galabov,  за сертификатите си прав, но ако вземеш всички изпити има диплома. Която би била хубав спомен, а може и да се явя на повишителен ако искам сертификат, а не ми стига оценката, а не да повтарям цяло ниво.

1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Best answer, моля :)

4
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

g.stoyanov, това, че съм споделил на някой какво ни се казва не означава, че съм съгласен. Питал е отговорил съм каквото знам. Я си отвори колега слайдовете от началната лекция на ООП където Наков презентира ниво 2 и ми кажи къде има там AngularJS? Като ще се заяждаме за някакви такива смешни неща.

2
29/01/2015 12:55:15
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Аз не разбирам след като не си съгласен с условията, защо продължаваш?

3
presian avatar presian 223 Точки

vladimirov

аз съм на не чак толкова крайно мнение, като теб, но доста подобно. Нямаш никакви контакти иначе щях да ти пратя едно предложение къде има доста добра алтернатива (не става въпрос за Телерик). Ако имаш интерес, пиши ми на мейла ще ти разкажа!

0
29/01/2015 13:35:14
p.ivanov avatar p.ivanov 0 Точки

На мен ми предложиха "8-месечно обучение за Ниво #2". laughing А аз го разбирам като "откажи се направо". Нищо поне няма да се пътува за изпити.

-6
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

А какво да направят? Да те пуснат с невзети изпити напред ли? Направо всички да си минаваме с невзети изпити? Радвайте се, че изобщо предлагат опция за някакво продължаване и довършване на започнатото... Че има и места където като те скъскат, нито поправка има после, нито след 8 месеца да продължиш оттам докъдето си стигнал... Направо след една година всичко наново...

8
29/01/2015 16:09:44
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Всъщност идеята за осеммесечно обучение е много добра за работещи хора. Аз ако си намеря работа също ще мина на този вариант най-вероятно. Просто материята е много и е трудно да се усвои от работещ човек за четири месеца.

4
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"Просто материята е много и е трудно да се усвои от работещ човек за четири месеца."

Не "трудно", ами направо си е същински гърч... 8 месеца си е нормално темпо и същевременно 8 часов работен ден.

Но пък и да имах възможност да избирам, дали да мина ниво за 4 или 8 месеца - бих си избрал 4 отново. Просто ударно да се изблъсква целия тоя материал и да се приключва вече с полагането на тези основни... Нямам търпение да минат и заминат и следващите 4 месеца!

1
29/01/2015 16:15:30
dinkoslav avatar dinkoslav 123 Точки

Привет,

 

Не обичам да пиша по форуми, защото има хора като теб, които упрекват останалите за собствените им недостатъци и недъзи. И все пак си противоречиш : знаел си какво те очаква, знаел си какво е нужно, знаел си какво ще стане, а защо си се записал като си недоволен? Явно си си мислил, че ще се справиш или ще минеш между капките? Като не можеш да се справиш с лесен материал 4 или 5 месеца какво да те правят? Да те признаят като най-кадърния? Дават ти втори шанс, а ти пак мрънкаш. Да загубиш 4 месеца казваш - ти явно така или иначе ги губиш всяко четиримесечие.

За хората, които пък споменаха, че материала е сложен и времето не стига ... това са оправдания. Не само вие работите, учите, имате семейства и какво ли още не. Ангажиментите, проблемите и натовареността са част от живота на всеки. Както казва една приятелка : всеки си има приоритети. Явно вашите не са така подредени, че да научите нещо, а просто сте се записали с идеята "Ае каквото стане !!!".

Без да искам да се хваля или нещо такова: и аз работя (8-9 часови смени, които някой път запълват целия ден), и аз си имам семейство, и аз уча в СофтУни, само дето уча и на още 2 места. И не само, че времето ми стига, но и намирам време да помагам на приятелите си, които също искат да се научат да програмират.

Хубаво е да споделяте мнения, за това са направени форумите, но го споделяйте в градивна насока (какво да се промени, кое куца, идеи и предложения, и т.н.), а не за да плюете по себе си и да се излагате.

19
29/01/2015 17:38:28
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

dinkoslav, ми остави ме мен недъгавия с недостъци да си пиша в този форум, а ти иди във форума за перфектни, където няма нито една тема, защото всички знаете всичко. Недооценен ли се чувстваш, че имаш желание сам да се изтъкваш? Бил си помагал на хора, ами някак сам да се хвалиш за добрините, които правиш ми звучи нещо несериозно и кухо. 

-2
dinkoslav avatar dinkoslav 123 Точки

Привет,

 

Ами точно това е идеята на ТОЗИ форум, да си помагаме и да обсъждаме идеи. Не знам всичко, за това се уча, но не хленча. Отдавна ми мина времето, когато ме интересуваше какво мислят хора като теб. А от начина по който си се изказал в темата изглежда, че ти се чувстваш недооценен. Иии да, помагам. Също така го споменах не за да се хваля, а да изтъкна, че време има за всичко, нещата опират до желание. И ако това, да свършиш нещата с които си се захванал до край, ти звучи несериозно ... става ми жал за теб да.

Бъди щастлив в губенето на време и самосъжалението си. Дано някой ден намериш къде да ги научиш тези бази данни, които съм сигурен, че ще протакаш както всичко останало.

2
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

dinkoslav, самосъжалявам ли се? Разкажи ми още за мен. Гледам така добре ме познаваш. Да, има хора които искат да ми помогнат да продължа да уча. Ти, от тях ли си Динко? Или от тези които ще се изкефят да ми откажат да продължа в 3-то ниво? Защото аз отстоявам желанията си, а ти ме критикуваш, защото искам да сбъдна желанията си. Плюс това СофтУни е една фирма, която предлага услуга. Платена! Аз съм клиент с права.

-5
29/01/2015 19:26:57
gudov avatar gudov 274 Точки

Честно казано има истини в поста на колегата. Не всички курсове са силни и с добри лектори. Но пък аз не виждам нищо лошо в повтарянето на материала, ако не е усвоен, както трябва. За момента не могат да се избират курсове, а се кара, каквото се пусне от СофтУни и така... 

А за дипломата, ако ти трябва само за спомен, защо не отидеш да си направиш няколко снимки в залата с трейнърите и да си задоволиш желанието.

4
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.