Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
velevatanas avatar velevatanas 85 Точки

Поредно грешно условие Problem 3 – Biggest 3 Prime Numbers 3-ти септември изпит

Изпит Java Basics 3-ти септември. Задача Problem 3 – Biggest 3 Prime Numbers. Цитирам условието: ''The input comes from the console. It consists of a single line holding the input sequence of numbers. All numbers are in brackets.'' Превод: ВСИЧКИ ЧИСЛА СА В СКОБИ.  Съответно проверявам зиро тестовете и какво да видим: test.007.in.txt половината числа са без скоби. Test.008.in.txt също не отговаря на условието. Там нищо не е в скоби.Значи решавам си задачата, върви на всичко, което е според условието, но по някаква причина ми дава 75 точки, понеже си измисля нови правила. Това е изпитна задача. Някой, нещо? 100 ми дава, ако променя условието така, че да сплитва по скобите и space, но както казах това не е нужно, понеже условието е пределно ясно...

0
Java Advanced 29/01/2015 16:16:47
quickben:
Темата е изчерпана, отделно има форма за докладване на грешки в домашни и изпитни задачи.
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Проблемът с тази задача вече е обсъждан във форума, пускай търсачката преди да пускаш нова тема: https://softuni.bg/Forum/2048/Exam-Problems-Java-Basics-03-September-2014-03-Biggest-3-Prime-Numbers.

Проблемите с някои задачи са известни и в момента се работи по коригирането на условията/авторските решения.

1
29/01/2015 16:17:51
velevatanas avatar velevatanas 85 Точки

Ок, пуснах я просто ми се стори, че няма нищо. Явно не съм видял всички резултати. Ако на изпита има такава задача може ли да видим всички зиро тестове? Ако не може и съответно ми даде такава грешка как да разбера къде бъркам, като всъщност никъде не бъркам?

0
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Изграждаме по-добра система за тестване на задачите преди да се дадат на изпит, за да се намалят до минимум такива грешки.

Отделно, по време на изпит администраторите следят за нередности и ако се забележи такава или някой студент обърне внимание, че според него може да има некоректни тестове, това се проверява на място и се коригира на момента.

Ако след изпита се окаже, че има некоректни тестове, според мен логичното решение е да се преизчислят резултатите на засегнатите хора.

0
velevatanas avatar velevatanas 85 Точки

Ок, благодаря за отговора.

0