Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

Права на студент: Длъжни ли сме да приемаме некачествени услуги?

Имат ли права "студентите" в СофтУни?

Ако си купя дреха от онлайн магазин и тя дойде скъсана имам право да я откажа. Това е мое право. Твърдо изразих мнение, че не приемам курса AngularJS. Отказах да приема една некачествена услуга, която ми беше предоставена от СофтУни. За съжаление това беше поредната такава услуга. Да не приема некачествена услуга е мое право. При това положение намирам за обидно и нагло да ми бъде предложено да презапиша 2-ро ниво при условие, че имам само един невзет изпит и изисквам адекватно извинение от екипа за отношението.

-2
Въпроси за SoftUni
Samuil.Petrow:
Темата е изчерпана.
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

Вчера получих мейл от СофтУни, който гласи: "Вчера беше пратен мейл за плащане на Ниво #3. От тук може да заявите плащането си и да го осъществите до 1 февруари."  Тоест на 28-и би трябвало да съм получил мейл за записване за ниво 3, но не е така. Нямаше да пиша вчера тема ако беше се случило. Осен това като отворя линка за заплащане в опциите няма ниво 3.

-2
GogoK avatar GogoK 80 Точки

Здравей,

Като цяло това което се опитваш да направиш чрез форума не ти прави чест. Винаги има повече от две гледни точки и в случая са 1.твоята 2.СофтУни и 3.Всички останали ако можем да ги сложим под общ знаменател. Когато има частен случай, най добрият вариант е да се реши само от 1 и 2, а по начина който го правиш е по скоро нещо като отмъщение, чрез оронване на престижа на някой. Грешката ти е че не си отворил тема когато е трябвало, а в последствие.

Аз съм още в подготвителния курс, и не съм запознат в детайли от курсовете през които сте минали, но съм гледал лекция на Наков от "Откриване на курс", който е въвеждащ за всеки нов курс, и там обяснява подробно за това което предстои. Защо го казвам това; прочетох и 2-те ти теми които си пуснал, и моят извод, е че грешката си е изцяло твоя, и независимо че съм нов и не съм запознат в детайли и аз имам право на мнение по въпроса след като си отворил тема. Няма как да сравняваш чорапи или каквото и да е материално с този курс, който макар да се продава е в сферата на науката.

Във въвеждащата лекция, не скрито се говори за това което използваш за теза в момента, и Наков казва че знае, че няма как за 1 година да предадат изчерпателен материал с който да покриеш всичко на 100%, но са се опитали и са направили така курсът, че да имаш поне една здрава основа на която да стъпиш за по нататъшен период ако искаш развитие в тази сфера.

Въпросът ми към теб е, защо след като не са ти харесали чорапите, си ги носил докато са се появили дупки, а не си ги върнал след като си забелязал че... са ти малки?

Не искам да те съдя, но просто начинът ти е неправилен, независимо от това което се е случило и затова повечето колеги са негативни към теб. Не взимам и страна от гледна точка на детайлите, и защото аз не познавам безгрешен човек нито съм срещал подобна система до момента. Но мога само да те посъветвам, погледни по позитивно на ситуацията и отвори пряк диалог с тях след като си отговориш обективно сам на въпросите. Успех!

3
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Just to clarify, в pptx файла за откриване на Ниво 2 има OOP (+TeamWork), JS OOP (+TeamWork), JS Apps (+TeamWork), HQC (+TeamWork)

Това което реално имаше в Ниво 2 беше OOP, JS OOP (без TeamWork), JS Apps, Angular, HQC.

Това естествено е сравнение между какво е на хартия и каква е реалността. Друг е въпросът, че какво ще се промени в курса е било обсъждано нееднократно, за Angular се е говорило доста още от ниво 1, имаше даже теми - кой Angular ще учим, предстоящият или текущият.

Грешката на автора е, че разчита единствено и само на формалната комуникация - презентации и лекции. Т.е. не мога да го нарека грешка, в един идеален свят това би провървяло, но всички знаем, че идеален свят още не е открит.

В основата на всичко е комуникацията. С екипа, с колегите - лично, форума, мейли и т.н.

 

1
GogoK avatar GogoK 80 Точки

Да съгласен съм с теб.

Аз съм част от всичко това от няма и месец, и дори да ги изгледам тези лекции няма да ги разбера, още по малко същността на проблема. Но макар да не съм запознат, явно се вижда че основата на колегата е гнева към случилото се. В същото време има коментари от други колеги които са съгласни до някъде с проблема, но и те не са съгласни с начина по който го прави. Аз макар да не съм запознат в дълбочина и гледната ми точка да е по скоро повърхностна, мога да си извадя изводи относно обучението. А те са че екипът се опитва да подобри, по някакъв начин пропуските които в момента има системата им; и други като смяна на сградата(явно за удобство на учащите студенти; като съдя по географската точка); сигурно много други невидими за нас или пропускам в момента.. най малко "Математика за програмисти" е първият урок, който студентите от 1-вият випуск не са имали е доказателство, че не стоят с кръстосани ръце. И от всичко това мога да извлека извод, с който си позволих да се намеся между шамарите.

Отговорът ми по скоро беше от гледна точка, колегата да успокои топката отколкото да съдя него или системата. И това че има много млади хора които биха се подлъгали от така поставената тема, което мен ме подразни в частност макар да не съм част от екипът. Всички имаме някаква мяра и често избива по подобен начин. Но с подобен подход, крайният резултат е ясен от сега, и може само той да загуби.

0
nasko717 avatar nasko717 30 Точки

Здравейте,

Искам само да благодаря на Светлин Наков за всички усилия, които е положил, за да имаме ние възможността да учим и да се развиваме.

Благодарение на него отново се занимавам с това, което ми доставя удоволствие.

Хубав ден на всички! 

22
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Колега, аз съм от хората, които решиха да прекъснат обучението си в СофтУни. Има доста неща, които не са изчистени и очаквам когато запиша отново да са изпипани почти до съвършенство, но причините ми са предимно лични и такива относно гоненето на професионално развитие, материалът вече съм го минал и за момента нямам полза от повтарянето му, а бих имал по-нататък от "опресняването". 

Ако обаче сега започвах като цяло обучнието си по програмиране, не бих си позволил такива своеволия и в никакъв случай не бих се отказал заради твоята причина. Ако действително искам да се обучавам, първо ще направя всичко необходимо да се информирам какви са условията, което впрочем май си направил и си бил наясно, че с един невзет се продължава, но с повече не. Angular курс мисля, че стана ясно достатъчно рано, че ще има. Даже и преди това си беше обявен, но беше наречен по друг начин (Мисля, че просто беше обобщен като SPA Apps). После ще се сетя, че екипът има право да променя програмата както си иска и счете за добре.

Абсолютно твое право е да не приемаш некачествени услуги - просто спираш и това е. Ако толкова си се оценявал високо както каза в предната тема - ми да беше отишъл само на изпит да докажеш колко можеш. Никой не те е карал да гледаш лекции, нито да посещаваш курса, нито да си омаян от лектора.

За мен първата ти тема показа несериозност, тази втората вече показва наглост.

 

10
nikolay.paskulov avatar nikolay.paskulov 55 Точки

 

Не искам да звуча грубо, но ще представя нещата реално:

1. Ако си учил, в които и да било университет щеше да знаеш, че като цяло никои не се съобразява със студентите или поне тези, които го правят са доста малко. Няма нещо наречено изпит в неделя просто, защото хората живеят на разтояние или работят или каквото и да било... Няма промяна в програмата. Имаш ясни правила, повечето, от които са ти във вреда..

2. В едно 90% от специалностите се учи материал, който може да бъде взет за 2 години... Ти прецени, с какво ти запълват останалите 2.. Ако е нещо близко до това, което учил си щаслив....

Според мен това, което прави екипът на СофтУни е за похвала... Ако вземеш под внимание всички плюсове, които са ти дадени това, че в програмата има AngularJS ти е най-малкият проблем.. AngularJS, както знаем, е един доста добър пример за масово използвам framework, а доста от колегите искат да се занимават с web.., а дори и да не искам не мисля, че има нещо, което може да научил и да ти е във вреда..

 

11
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

nikolay.paskulov, учил съм в университет и в организационен план е много по-добре. Няма подигравки от сорта на 4,99 да ти пишат на изпит. Пишат ти 5 при такъв резултата. Няма да са казали срокът за записване е 26-ти и на 26-ти да не се случи нищо и освен, че не се случва нищо се и мълчи вместо да кажат изчакайте още два дни не сме готови. Много примери мога да дам в орагнизационен план. Ясни правила щом постъпиш веднага ти се връчва правилник. Няма да ти излезе оценката от изпита късно вечрта преди датата на поправката или поправката да е четири дни след изпита. Осигуряват те, има карта за градски транспорт на преференциални цени. Дипломата има по-голяма тежест от хартията която ще вземеш от СофтУни. СофтУни има предимство в... Не се сещам в момента. :)

-9
nikolay.paskulov avatar nikolay.paskulov 55 Точки

Не ми се спори особено, но в крайна сметка, както мен така и теб не са те вързали.. 

1
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

ЦИКЪЛ от 4.99 до 2.00:

4.99 = 5 защото е на десета от 5-цата - как може някой да има 5.00 и да вземе сертификат а аз с 4.99 не, Е НЕ Е ЧЕСТНО - да съгласен съм да го направим така че и 4.99 да вземат сертификат. Все пак стават малки грешки при оценяване и наистина не е честно.

4.98 = 4.99 защото е на десета от 4.99 - как може някой да има 4.99 и да вземе сертификат а аз с 4.98 не, Е НЕ Е ЧЕСТНО - да съгласен съм да го направим така че и 4.98 да вземат сертификат. Все пак стават малки грешки при оценяване и наистина не е честно.

...

Последно завъртане... вижте кода :)

2
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

@vladimirov, ти пишеш тези теми очаквайки от нас да приемем твоята гледна точка? Макар и повечето хора наистина да не бяха доволни от AngularJS курса, те се явиха на изпит и много хора си го взеха. Сега ти очакваш от хората, които въпреки недоволството си са отишли на изпит, учили са, взели са си каквото е трябвало и са записали трето ниво, да те подкрепят?

Както виждаш, много хора те разбират, аз да кажем, също, но определено не мога да се съглася с теб. Казваш писал си мейл и са ти отговорили късно - аз пък имам мейл, на който така и не беше отговорено :). Никога обаче не би ми хрумнало да откажа да отида на изпит и после да очаквам да ме пуснат напред. Ами ти утре може да решиш да не отидеш и на 1-2 изпита и от трето ниво, а накрая да искаш сертификати и прочие и да твърдиш, че си го минал.

Колкото и неразбории да имаше около курса по енгюлър, накрая имаше и уъркшоп, имаше и изключително подробно написан код от Наков, който показваше как се прави нагледно проекта и т.н. и т.н. и аз лично смятам, че успях да науча основните неща. И до момента толкова много неща научих, че няма как да съжалявам за каквото и да е, а даже напротив.

Аз също не съм бил доволен, също съм критикувал, също лично съм се чувствал прецакан в един или друг момент, но определено сега знам и мога много повече и съм много благодарен за това. Виждам желанието и усилията, които се полагат, за да се подобри всичко, да се задоволи едва ли не всеки каприз, да се предложи повече и повече и разбирам, че в края на краищата няма как всичко да е перфектно и абсолютно всеки да е щастлив.

10
30/01/2015 18:36:36
quickben avatar quickben 966 Точки

Хора, пратете му едно извинение и да се свършва с hate fest-a.....

7
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

Получих нов мейл от СофтУни пише, че предният мейл за записване на ниво 3 е бил шега. :) Не, не шега, а грешка. :) Също и "Вие нямате право да запишете Ниво #3, тъй като иамте 2 невзети изпита – Angular и КПК. Може да презапишете Ниво #2." Не благодаря. :) Чао, колеги, и благодаря.

-12
30/01/2015 19:40:22
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.